Cytat:
|
TO podzielibyś się informację na przyszłość co było nie tak i jak to naprawić - jak jakiś kolega zapyta z tym problemem będzie miał odpowiedź.
Jak temat ogarnięty to się podziel.... a jak się nie podzielisz to sam widzisz jacy są ludzie i jak "nabijają" sobie ilość postów....
|
specjalnie tak napisałem żeby ciśnienienie podnieść hehehehehe
wiec wyjaśnienie problemu
do wymiany był element z foto poniżej
rozwiązania doszukałem się na jakimś holenderskim forum
problem z tym że w PL zgodny z moim autem miał jeden sklep ale nie na stanie trzeba by czekać aż sprowadzą itp koszt 200zł plus wysyłka do NL
podjechałem do Forda u mnie na wiosce i zamówiłem, ale ford w oryginale sprzedaje cały komplet z wężami i kosztuje 194 euro
dziś odebrałem i okazało się że z PL przyszło i w PL wyprodukowane ehhh
wymiana prosta ale ten czujnik dodatkowy z tyłu silnika jest przy ścianie grodziowej i jakiś kosmos było to wymienić
po wymianie auto całkowicie inaczej pracuje, turbo ciągnie jak szalone nawet na 6 biegu z bardzo niskich obrotów.
po wymianie skasowałem błędy i pojeździłem z 20km , nic nie wywaliło i ładnie pracuje
Bump:
Cytat:
|
Serio sądzisz, że chłop dostał 10 odpowiedzi w temacie (razem z moją) z czego dwie miały sens, a reszta pluła jadem i teraz wróci z rozwiązaniem do tematu?
Forumowicze zluzujcie gacie bo wam żyłki popękają -.-
|
właśnie o to chodzi że ludzie zamiast pomóc to piszą nie wiadomo po co i na co
ja używam auta bardzo dużo, około 80-90 tyś km rocznie < focus teraz ma prawie 300tyś na blacie
większość awarii staram się samemu naprawić bo tu roboczo godzina w garażu to 60-80e a w serwisie 120e
cięższe naprawy czy wymiany niestety trzeba już zlecać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.