Cytat:
Sam najpierw ogarnij podstawy, bo ja nie muszę. Podstawowym parametrem silnika jest moment obrotowy. Moc jest jedynie wynikową momentu, obrotów i współczynnika, a nie odwrotnie.
Ktoś słyszał o tym, żeby rozleciało się normalnie eksploatowane sprzęgło? Bo ja czytałem o takim z przebiegiem 200tys km bez awarii. Taka sytuacja może się zdarzyć jak ktoś zajedzie sprzęgło do zera i nie wymieni go na nowe. Kolega powyżej już napisał.
Jeszcze mi się przypomniało, kolega wie, że bez tego cudownego nowego softu moment obrotowy na 1 i 2 biegu jest ograniczony zawsze?
Bump:
Taaa, zwłaszcza dla aut z 2010 roku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Albo tych z wykupionym Ford Protect na 7 lat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ok, bez sensu ciagniesz dalej te czcze dysputy, to prosze - na pewno musisz ogarnac podstawy.
Wyzej piszesz, ze masz poszarpywanie przy ruszaniu, ktore zniknelo po akcji. I nie ogarniasz, ze wlasnie masz poczatek problemu z rachitycznym sprzeglem, zamaskowany teraz softem.
Wiec usiadz sobie wieczorem z browarkiem w reku i zastanow sie chwile nad tym faktem - niewatpliwie doznasz olsnienia.
Dalej, przesledz sobie co ja tu napisalem, potem poczytaj swoje posty, temat mocy i momentu pozostawiam bez komentarza.
Dalej, jesli wiesz o rozlatujacych sie w focusach sprzeglach wiecej niz organizujacy akcje Ford, bo costam czytales o 1 przypadku, to nie mam wiecej pytan
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dalej, dlaczego zakladasz, ze nie wiem o oszczedzajacym skrzynie fabrycznym ograniczeniu mocy na nizszych biegach...? Moze to mam, a moze juz nie mam - jaki ma to zwiazek z ta akcja serwisowa?
Koncze tu dalsza dyskusje jako z gruntu bezprzedmiotowa - od 25 lat uwielbiam dlubac i bawic sie w tuning samochodow i motocykli, mam benzyne we krwi i kazdego wieczoru ubabrane smarem rece, a dyskutuje z gosciem co gdzies cos przeczytal o 1 sprzegle po 200tys i juz wszystko wie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sorry, dziekuje, pozdrawiam.