View Single Post
Stary 19-07-2019, 22:39   #66
pawex01
ford::average

Model: S-max
Silnik: 1,6 Ecoboost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Drgania kierownicy poszukiwania powodu

Cytat:
Napisał Czarnecki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pawex01 ale masakra, mam podobną sytuację z oponami Dunlop SPORT MAXX RT2, bo borykałem się od 3 miesięcy z drganiami kierownicy przy prędkości 80-120km/h. Już stawiałem, że wymienione drążki i końcówki Lemfordera to powodują, bo zbiegło się w czasie, ale byłem w bardzo dobrym serwisie, gdzie robią geometrię oraz wyważają koła nawet na aucie i przeżyłem szok... Jak wrzucili przednie koła na maszynę to gołym okiem było widać jak opona "podskakuje" góra/dół. Tylne były lepsze, ale nie idealne. Zdecydowaliśmy o zamianie kół przód/tył. Właściciel po rozmowie powiedział, żebym sprawdził jak będzie teraz i niestety zrobiłem 1200km, bo na drugi dzień wyjeżdżałem akurat na urlop i drgania są ewidentnie mniejsze, ale są... Dogadałem się z nim, że pomimo, że nie kupiłem opon u nich to jak będę zmieniał na zimowe to będę mógł je zostawić i oni wyślą je do producenta na reklamację z odpowiednio sporządzoną notatką... Ogólnie powiedział mi, że nie prowadzą sprzedaży opon z grupy Goodyear, bo bardzo często mieli takie kwiatki :/ Co tutaj robić, czekać na koniec sezonu, czy już ściągać i reklamować, ale patrząc na Ciebie zajadę swoje zimówki przez 2 miesiąca trwania sprawy :/
Byłem dzisiaj w ASO w celu ponownego wyważenia Dunlop SPORT MAXX RT2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Panowie potwierdzili, że dwie opony które Dunlop mi zwrócił, wyważają się bez problemu. Natomiast jest problem z wyważaniem nowiutkiej pary opon jakie otrzymałem w zamian za te z wadą fabryczną Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie mam już sił i nerwów -kolejne 100 zł w plecy... Chyba trzeba kupić nowy komplet, a ten badziew zutylizować, reasumując jestem w plecy ponad 1800 zł za opony+ jakieś ok.600 zł za montaż/demontaż/ponowny montaż, kilkukrotne wyważanie, zamiany przód/tył... Na chwilę obecną nie mam już bicia na kierownicy, ale czuć dyskomfort z tyłu pojazdu... szkoda gadać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pawex01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem