Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 23-07-2019, 08:40   #290
JackCi
ford::amateur

Imię: Jacek
Model: Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: Benzyna
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał mdmowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie cały czas spokój, płynna, bezproblemowa praca skrzyni. Powoli zbliżam się do 15k km.
Występuje jedynie lag, który liczę, że poprawią.

Z pre-colission itp. systemami także nie mam problemów, działają OK. Z raz próbowały coś ożyć, ale to raz na 5sek w ciągu 4 miesięcy jazdy.
Witam, mam przejechane 5k km i również nie mam większych problemów ze skrzynią A8 (1.5 150km benzyna). Niestety lag również występuje i zawsze muszę pamiętać, że przy nawracaniu trzeba zarezerwować więcej czasu na ten manewr. Jest to bardzo irytujące jak robisz to w ruchliwym miejscu i nie chcesz blokować innych. Wydaje mi się że nic z tym nie zrobią, bo jest to ponoć naturalne w hydrokinetykach.

Kolejnym problemem jest przełączanie z 4 na 5 w trybie normalnym, często występuje szarpnięcie. Jakby silnik miał za mało obrotów przy zmianie i nie daje rady. W trybie sport nie ma z tym żadnych problemów, bo biegi są zmieniane przy większych obrotach. Zastanawia mnie czy jest możliwość zmiany map dla poszczególnych biegów?

Ostatnio edytowane przez JackCi ; 23-07-2019 o 08:42
JackCi jest offline   Odpowiedź z Cytatem