Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 23-07-2019, 10:37   #293
bidżej
ford::professional

Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał kacper69 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo myślę, że producent aut powinien dostosować je do warunków panujących np. w TymKraju, a nie TenKraj przygotowywać drogi i znaki do konkretnych kaprysów auta.
polski system oznakowania dróg nie ma w sobie żadnej logiki, bardziej durnego nie widziałem. Do tego drogowcy w ogóle nie zwracają uwagi na to, że takie systemy jeżdżą po drogach i sporo znaków stoi krzywo, ma przerobioną treść z innych znaków albo w ogóle zasłaniają się nawzajem. NIE DA SIĘ oprogramować niczego tak, żeby wiedziało jakie aktualnie obowiązuje ograniczenie. W Polsce nie działa rozpoznawanie znaków w żadnym samochodzie którym jeździłem z tym systemem, za to w Niemczech/Austrii/Włoszech/UK/Belgii nie miałem z tymi samymi systemami najmniejszego problemu.

Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Da się w ogóle jakoś wyznaczyć trasy alternatywne?
tzn. tak, żeby za każdym razem podawał np. 3 do wyboru? Czy np. żeby omijał wybrane korki?

Bump:
Cytat:
Napisał mdmowski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mnie też zaczyna to zastanawiać, bo od jakiegoś czasu w trybie sport już nie chce mi wrzucić ósmego biegu i 220km/h leci na siódemce. :/
normalka - ósemka to mocny nadbieg, automat wrzuca go dopiero kiedy przestaniesz przyspieszać. W sumie śmieszne uczucie jak ciśniesz 210km/h, a auto wrzuca kolejny bieg Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
bidżej jest offline   Odpowiedź z Cytatem