Cytat:
|
Dzieki. Wiem że trzeba od dołu bo od góry się raczej nie da, ale dwie nakrętki od silnika są słabo dostępne szczególnie ta po prawej, wiec sie zastanawiam co lepiej wykręcić oraz jakich kluczy użyć, bo tam musi być klucz dość mały i pewnie na przegubie.
Filtr turbo jest u mnie w dobrym stanie wiec go zostawie
Sent from my E6853 using Tapatalk
|
Witam
Wskrzeszam ten temat gdyż nie mamy dalej konkretnych informacji. Pokrewny temat zakończył się podobnie.
Ten wątek pomimo kilku wypowiedzi ma prawie 1000 odsłon czyli nie tylko ja szukam.
Bardzo proszę o jakieś wskazówki dotyczące demontażu. Pomijam odpowietrzanie, zalanie olejem nowe uszczelki itp.
Bardziej zależy mi na wskazówkach dotyczących co zdemontować i jakie narzędzia. Mało jest informacji o tej operacji w 2.0tdci.
Jeden film na YouTube radzi wymontowanie sanek, części zawieszenia, półosi, podszybia ... a turbina ma wyjść razem z kolektorem wydechowym czyli na deser jeszcze chłodnica EGR
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
Fajnie ta wersja wygląda i może ma sens i uzasadnienie, ale film pokazuje to na wyjętym silniku więc hehe.
Manual forda jest bardziej prosty jednak pomija kluczowe 2 nakrętki. I tu pierwsza prośba do Kolegów z forum o krótką informację co demontowaliście przed wyjęciem?
Moje drugie pytanie, prośba dotyczy klucza do nakrętek tych od strony bloku silnika. Czy dorabialiście jakiś klucz? typu ekstra przegub 1/4" i spawana koronka z nasadki 13? Może zwyczajnie przegub z nasadką? czy łamany płasko-oczkowy z grzechotką ?
Mam w garażu wiele różnych narzędzi, sam naprawiam swoje samochody ale tutaj trochę mam tremę. Mam zaplanowany ten wekend na tę operację i chciałem się choć trochę przygotować narzędziowo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z góry dzięki za jakiekolwiek informacje