Czy ktos wie na podstawie czego sa wyznaczane wskazniki DPF_SOOT i DPF_LOAD? Wiem o czujniku roznicy cisnien, ale z tego mozna chyba wyznaczyc tylko jeden parametr, czyz nie?
Pytam bo DPF sie zaczal ekstremalnie zle zachowywac (wypalanie co 160km ale ponizej 100 w upaly) i probuje znalezc przyczyne.
Oto fakty:
1. jak LOAD osiagnie 65% to SOOT skacze z dowolnie niskiej wartosci w okolice 60%.
2. po wypalaniu, SOOT mam na poziomie 23-25%, ale LOAD az 50. Zdarzylo sie nawet, ze wypalanie nie chcialo sie praktycznie skonczyc (ok 20km) bo load nie spadal a potem szybko rosl (dosc energiczna jazda po miescie).
3. wyzsza temperatura powietrza bardzo skraca czas miedzy wypaleniami
4. serwisowe wypalanie przebieglo bez bledow. Po nim LOAD mial 28% a SOOT 8%. Z tego domniewam ze system waporyzera jest sprawny.
5. ok 2 mies temu mi raz wyskoczyl blad czujnika cisnienia roznicowego (kontrolka silnika, bez ograniczenia mocy). Skasowalem i od tej pory sie nie pojawil.
6. Heko mi poprawil chip aby zmniejszyc dymienie. Wydawalo sie ze sie sporo poprawilo (wypalanie po 260 i 360km) ale chwile pozniej przyszlo wspomniane wypalanie w nieskonczonosc w miescie i te czeste wypalania na autostradzie (a to przy lagodniej wolnej jezdzie).
Na jesieni bylem czyscic DPF. Sytuacja sie nie poprawila ani troche. Panowie zwalaja wine na zawor EGR lub ssania powietrza. Ale nie mam zadnych bledow i serwis nie wie czego sie chwycic. Nie bardzo chce wymieniac na slepo.
Ponizej graf parametrow zarejestrowany od serwisowego wypalania. 0-120km - jazda po miescie. 120 do konca jazda autostrada z predkoscia ok 120km/h z wyjatkiem ok 350-450.
Niestety graf jest dziwnie poskalowany - os kilometrow nie jest liniowa). Liniowy jest czas a km sie skaluja wraz ze zmieniajaca sie predkoscia.
W kazdym razie po pierwszym wypaleniu, kolejne przyszlo po ok 160km mimo ze max LOAD nie byl jeszcze osiagniety. Ale to moze byc zwiazane z wylaczeniem tempomatu i zjazdem z autostrady.
Potem droga powrotna i na 250km dwa wypalania.
Cisnienie roznicowe (trzeci wykres, prawa os) dosc wysokie. 5kPa nie jest wyjatkiem podczas jazdy. Podczas wypalania nawet 20 kPa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Komentujac post Piotra pod mym postem: DPF moniturje od dawna i wiem co jest "normalnym jego zachowaniem". Wypalanie co 200-250km mnie nie ruszalo. Ale wypalanie po ponizej 100km to przesada. W kazdym razie chce rozwiazac problem zanim mnie zaskoczy gdzies w trasie.
Kliknij na obrazek:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.