View Single Post
Stary 24-07-2019, 22:55   #52
Uniu
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Focus MkII
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: wymiana audio, wymiana nagłośnienia

Witam,

tu się mogę przydać na forum Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po pierwsze, wsadzanie audio tylu głośniki (powiedzmy na sam przód za 400PLN) mija się z celem. Fordowskie nagłośnienie naprawdę robi robotę.

jeśli chcesz zainstalować dodatkowy wzmacniacz to po pierwsze, czeka Cię dość spory re-cabling w audie. Przewody muszą iść z radia (najlepiej sygnał AUX) do wzmacniacza - czyli pewnie do bagażnika a potem z powrotem do drzwi. Jeśli chcesz to zrobić sam to powiem że to robota na kilka ładnych wieczorów o ile będziesz przygotowany w materiał, dochodzi jeszcze sprawa zasilania wzmacniacza.

Moim zdaniem takie przeróbki warto zlecić firmą, które się tym zajmują. Jeśli zaczynasz od "Wyczytałem coś o wzmacniaczach 4 kanałowych" to długa droga przed Tobą, ale szczerze życzę powodzenia bo efekty mogą powalić.

Reasumująć, najlepszym rozwiązaniem na początek jest zakup wzmacniacza 4 kanałowego o podłączenie - tylko broń boże żadnej tuby - subwoofera. Różnica jest zasadnicza.

Jak będziesz zainteresowany mogę Cię przeprowadzić przez ten proceder Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Uniu jest offline   Odpowiedź z Cytatem