Temat: [S-MAX 2006-2015] 2.0 Ecoboost błąd P132B tryb awaryjny
View Single Post
Stary 25-07-2019, 10:29   #77
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: 2.0 Ecoboost błąd P132B tryb awaryjny

Cytat:
Napisał Ramon82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kolektor "lekko hmm..pierdzi" czyli jest jakaś nieszczelność
Na pewno kolektor? Jest sporo rur między turbiną a IC a kolektorem dolotowym.

Cytat:
Napisał Ramon82 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
oryginalny zestaw za około 3100zł
Mnie ze zniążką 15-20% w ASO sama turbina kosztowała ok. 3500 zł (oryginalna markowana Ford). Do tego doszły różne części montażowe i sumarycznie części sięgnęły ok. 4500 zł.

Cytat:
jakie rozwiązanie Waszym zdaniem jest najlepsze?
Na to pytanie myślę, że nikt Ci nie odpowie bo pewnie nikt z osób które wymieniały/regenerowały turbinę nie mają nawrotów póki co. Pewnie za kilkadziesiąt tys będzie można coś o tym więcej powiedzieć. Natomiast pewne jest że w wypadku regeneracji i żeliwnego kolektora wydechowego nie ma pewności jakiej jakości jest to żeliwo i czy regeneracja przeprowadzona ok a w wypadku wymiany na ori nowy zestaw nadal pozostaje fabryczna wada (nowy) lecz stalowy kolektor wydehowy, która znowu może się pojawić. Ani to ani to rozwiązanie nie jest w 100% dobre. Ja zaryzykowałem z nowym i pozbyłem się 5500 zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez metmusic ; 25-07-2019 o 10:37
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem