Temat: [Mondeo 2007-2014] Tarcze i klocki jakie?
View Single Post
Stary 25-07-2019, 21:08   #139
Tomi1000
ford::advanced

Imię: Tomek
Model: R400/Mondeo Mk4/Mk5 Vignale
Silnik: 1.4-103PS/2.0EB-203PS/Hybrid-ECO
Rocznik: 1998/2011/2020
Domyślnie Odp: Tarcze i klocki jakie?

Podstawowe pytanie co kolega miał na myśli poprzez oryginalne?
Jeżeli Motorcrafty to powodzenia, jeżeli natomiast oryginały z pierwszego montażu z indeksem 1747043 to dają radę. Musisz jednak pamiętać że kosztują bardzo podobnie jak GreenStufy (+ - 400)

Bump:
Cytat:
Napisał jaksen Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zimmermany standard? Też właśnie myślę o takiej mieszance (ebc gs przod jednak cenowo bolą). Zakladałeś je w maju, a obecnie juz prawie połowa lipca. Może powiesz coś o wrażeniach i odczuciach z jazdy ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?
Zimmermany wiercone.
Mechanik pod koniec lutego dał info że heble przód należy przed wyjazdem wakacyjnym zrobić. Hamowały i popiskiwały. Jak na mój gust zestaw dawał radę tym bardziej po przesiadce ze starego auta gdzie hamowało się słabiej.
Jak zacząłem szukać części to załatwiłem temat kompleksowo i kupiłem przód + tył. Montowałem samodzielnie na warsztacie kolegi z pełnym jego wsparciem merytorycznym. Zrobiłem wówczas małą regenerację zacisków (kompletne czyszczenie, smarowanie wszystkiego i sprawdzenie gum).
Od tego czasu nalatałem 2 tyś z czego przeszło tysiąc mocno załadowany z rodzinką po Słowacji i Węgrzech. Hamuje się lepiej, precyzyjniej ustalając siłę hamowania, zero piszczenia, pylenie minimalne, kilka mocnych hamowań na słowackiej autostradzie nie kończyło hamulców. Ja osobiście jestem mega zadowolony. Żywotność? Czas pokaże...
Tomi1000 jest offline   Odpowiedź z Cytatem