Cytat:
|
mam pytanie odnośnie tego modułu KVM.Czy po jego całkowitym wyciągnięciu z samochodu można sprawdzić czy liczniki zgasną...
|
To zostało już sprawdzone. Wyjęcie bezpiecznika F56 działa identycznie jak wyjęcie modułu KVM - to przecież jest jego zasilane. Brak zasilania = brak modułu.
Z zakładaniem innego modułu trzeba zachować ostrożność, bo na razie Kolega miał szczęście, że zostawił elektryczną blokadę kierownicy w pozycji odblokowanej. Założenie innego modułu spowoduje, że SCCL (elektryczna blokada) się zatrzaśnie i z dalszych jazd "będą nici"...
Zresztą SCCL też może być przyczyną tego poboru prądu - ale tu były by większe schody bo w zasadzie jedyna opcja na wymianę SCCL to wymiana całej kolumny kierownicy.
Moja rada - poszukać odpowiedniego KVM, wziąć 2 kluczyki do auta i jechać w takim stanie jak teraz (bez podłaczania kupionego KVM do auta!!!) do kogoś kto się podejmie programowania tego systemu bezkluczykowego... Można też dać info, że ktoś się podjął. Sam jestem ciekaw kto to jeszcze robi...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.