drgania kierownicy po wymianie sprężyn i uszczelki skrzyni manualnej
Panowie mechanik wymieniał mi sprężyny oraz uszczelkę skrzyni manualnej (i tak cieknie ze skrzyni, czemu?).
Po tej wymianie mam bicie na kierownicy, głównie przy rozpędzaniu choć drżenie mam w zakresie 90-120km/h. Teraz pytanie czy to przegub wewnętrzny, czy może drążek kierowniczy? Od lewej strony drążek ma dość znaczny luz w pionie (w poziomie podobno musi lekki być) - jego pierwszego wymienić? Czy może być to też od przegubu zewnętrznego? Z lewej strony przegub jest mocno nasmarowany smarem, aż wyłazi. I pytanie, do tej uszczelki to on się dostawał od prawej czy lewej strony? Mówił, że od prawej, ale to chyba od lewej jest dojście? Sam już zgłupiałem. Od czego byście zaczęli wymianę, ten drążek lewy, przegub zewnętrzny lewy, czy jednak przeguby wewnętrzne, pytanie które - lewe, prawe? Ściąga mi także na prawo. Wymiana kół na inne felgi i zimówki ma sens?
Nie wiem co schrzanił mechanik, jedno jest pewne nigdy więcej do niego, bicie to dla niego normalne i on problemu nie widzi. Piastę z łożyskiem wymieniłem w lewym kole, nic nie dało.
|