Dlatego wolę sety INA bo "w najgorszym przypadku"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. będą to graty sygnowane logiem INA, podczas kiedy jak piszesz trafiają się i SKF czy FAG. W SKF`ach spotkałem się parę razy z gratami INA w pudełkach. Najlepszy przykład jest na rolkach napinających do TDI`ków: zarówno u INA jak i SKF jest ten sam Litens w pudełku, różnica w cenie między jednym pudełkiem a drugim to często ok 50zł... za pudełko bo napinacz w obu przypadkach taki sam.
Odnośnie górnego paska z teflonem to faktycznie występuje taki tylko z Dayco ale w opisie technicznym podają że tylko dla silnika QYBA i interwał serwisowy 150tyś km.
Ale dostępne one są tylko gdzieś na stronach oferujących graty stricte do Fordów. I pytanie na które nie znalazłem odpowiedzi:
- czy ten pasek wzmacniany teflonem był stosowany "od modelu" QYBA bo tak im wyszło i można go z powodzeniem stosować w dół...
- czy też tylko do tego silnika ponieważ, nie wiem zastosowali inne koła zębate, coś tam zmodernizowali czy wzmocnili
Swoją drogą nie zmienia to faktu że jeżeli dla paska z osnową teflonową zalecają interwał max 150 tyś km to "zalecenia 200 tyś km" dla normalnego paska rozrządu brzmi jak herezja. Po mojemu górny pasek max 100 tyś, dolny i wówczas pompa wody okolice 180 tyś km, no max 200 ale to już jest trochę przeginanie zwłaszcza kiedy wiek konstrukcji do 10 lat się zbliża.