Wiązka była kiedyś naprawiana, bo światła migały i sygnalizowało otwartą klapę. Gdybym miał pewność, że to znowu któryś przewód to rozciąłbym wiązkę i wyprowadził na zewnątrz przez szczelinę w klapie aby ręcznie podać napięcie. Możliwe jednak że uszkodzony jest siłownik, wtedy zrobię sobie niepotrzebną robotę i zostanę bez świateł z tyłu.
Sprawdzę jeszcze czy butlę da się odkręcić i jakoś przesunąć, problem w tym że bagażnik jest załadowany i manewrowanie jest ograniczone
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Edit:
Próbowałem odkręcić butlę, jednak śruby są w takich miejscach, że nie uda się jej przesunąć.
Mam jeszcze pytanie, czy osłonę zamka da się zdjąć od wewnątrz przy zamkniętym bagażniku? to znaczy czy wystarczy odkręcić jakieś śruby i zejdzie do środka, czy trzeba będzie coś ciąć i łamać.
Edit:
Ostatecznie zdjąłem osłonę tylnej półki i przez otwory w metalowej płycie udało mi się dostać do śrub mocujących butlę gazową. Odkręciłem obejmy i przesunąłem ją na tyle, że udało mi się wśliznąć bokiem do bagażnika.
Po zdjęciu zatrzasków i tapicerki tylnej klapy udało mi się dostać do zamka i go odkręcić.
Najciekawsze, po otwarciu bagażnika, zamek zaczął działać.