Odp: sprzęgło, stuki podczas zmiany biegu
Czesc
Dołączam się do dyskusji. Poskładajmy w całość wszystkie obserwacje to może dojdziemy do jakiegoś wniosku.
Też mam takie stuki ale ja utożsamiałem to z przebiegiem i w jakimś stopniu zużyciem sprzegła/koła dmumasowego. Mam 162kkm. Jednak pojazd zakupiłem z przebiegiem 130kkm i te stuki nic a nic nie zwiększyły się a były słyszalne od początku.
To teraz pytanie. Dwa posty wyżej kolega wspomniał że stuki są szcególnie słyszalne po rozgrzaniu. Czy reszta też ma takie obsweracje? Bo ja owszem mam to samo.
Gdy kupiłem ten samochód był luty i mega mrozy. Na pewno bym zauważył tą przypadłość a jednak mi to umknęło. Dopiero gdy przyszły ciepłe dni zaczeła mnie drażnić inna rzecz. A mianowicie drgania na biegu jałowym po rozgrzaniu.
Zaczynacie widzieć związek? Może to legendarne podparcie silnika które ford tak spartolił ma także związek z tymi stukami.
Jeszce jedna kwestia. Czy owe stuki pojawiają się u Was w momencie sprzęgania? Czyli w momencie przyłożenia siły napędowej do kół czy w trakcie wyprzęgania (odjęcia siły). Czy stuk pojawia się z opóźnieniem czy równo w momencie wyżej opisanych procesów.
|