Cytat:
|
Grzegorz z Tuneforce mowil ,ze chip nadpisuje sie na program z aso. Poprostu to co mialem przed akcja serwisowa wgraja,a to z aso idzie do kosza
Wysłane z mojego JDN-L01 przy użyciu Tapatalka
|
Ja mam informacje od TuneForce:
Auto po akcji serwisowej więc zostanie zmodyfikowane na tej mapie już z akcji (jeżeli z przed był mod to na nowo trzeba stroić).
Majac w ogole nieautoryzowane mody wszystko idzie na standard z przed modow. Po prostu dziala to tak, ze soft wykrywa sobie czy mielismy wersje 150 czy 182KM i nadgrywa (czyli tez kasuje wczesniejszy) dokladnie ten sam tylko z dodanymi funkcjami odnosnie tej wlasnie akcji (czyli wykrywanie slizgania).
Wiec majac 150KM czy 182KM standard, wgrywaja dokladnie ten sam soft, ale z modyfikacjami. Więc jezeli ktoś miał 150KM i wgrany oryginalny soft 182KM system wykryje ten soft i dokalnie taki wgra z modem. Wiec niczego te osoby nie utraca. Natomiast osoby z dlubnietym softem oczywiscie, ze beda mialy powrot do standardu bo jest to analogiczny proces. Komp wykryje ze jest wersja 150KM (nie widzi, ze parametry mapy sa pozmieniane) i taka nadpisze. Wiec jezeli ktos mial 200KM to bedzie mial 150KM z wykrywaniem uslizgu i z lekko inna mapa.
Co do roznic. Wszyscy tu dewaguja, albo ze czuja ze jest lepiej, a inni ze jest gorzej. Czy nie prosciej jest pojechac na hamownie przed i po akcji??!!
Kurde bedziecie wisiec mi chyba skrzynie browcow bo jako jedyny to uczynilem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i jest już wszystko czarno na białym.
Ja tak uczynilem i powiem wam tyle. A moze jeszcze nie.
Odczucia MOJE po zmianie byly takie:
1) Wow auto przestalo szarpac po zmianie z 1 na 2 i z 2 na 3 - po dluzszej chwili okazalo sie, ze dalej wystepuje, ale w mniejszym stopniu.
2) Plynniej zaczelo ruszac tak jakby lepiej przyśpieszało z dołu.
3) Spalanie jakby wzroslo ;(
4) Kontrolka odnośnie wykrywanie poślizgu dużo mniej się zapala przy ostrzejszym butowaniu.
Więc takie były moje odczucia.
Co do hamowni podam w kolejnym watku bo nie mam teraz pod reka. Powiem tylko, że różnica jest, ale czy na minus - zalezy jak kto jeździ.