Cytat:
@ zygert
dla mnie poza tym dziwnym spadkiem tylko wykresie z pierwszej hamowni, to przedstawia on typową 150. Spadek momentu powyżej 4000 obrotów jest normalny dla tej wersji, jedynie wcześniej był on inny, ale zawsze był. Mniej więcej tak jak na wykresie z Tuneforce. Jak dla mnie nic dziwnego tam nie ma. Co innego wersja 182, gdzie moment jest płaski do ponad 5000 obrotów.
Ogólnie z pierwszej hamowni wartości są takie jak dla 180, a nie 150, więc...
A to, że moment jest obniżony na 1 i 2 to wiadomo od zawsze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Z ta akcja serwisową może tez być tak, że "poprawili" jak powinno być w 1.5 150KM. U mnie od poczatku byl taki wlasnie plaski przebieg do prawie odcinki, a po akcji serwisowej wlasnie spadlo. Wiec albo fabryka sie pomylila i dala mi program na 182KM motor, ale raczej nie bo nie wgrali by pozniej softu pod 150KM, a pod 182KM. Jeszcze mam gdzieś pomiar z HEKO i tez jest plaski jak do odciny.
Zreszta zobacz tam sobie watek chip tunningu 1.5 i wykresy HEKO. Większość 1.5 150KM ma przebiegi indetyczne jak wersje 182KM
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wiec moze ford przy okazji poprawil to co bylo zbyt duzym gratisem, a nie feir wzgledem kupujacych 182KM wersję.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeżeli wszystkie 1.5 150KM tak powinny miec, to najlepiej przed akcja serwisowa pojechac i wgrac 182KM to po akcji bedzie tez 182KM tylko z detekcja uslizgu. Chyba, ze juz krazy u osob wgrywajacych softy 150->182KM po akcji serwisowej.