Temat: [Focus 2014-2018] Dołożenie kamery cofania
View Single Post
Stary 03-08-2019, 21:24   #457
zmulim
FCP member

Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Dołożenie kamery cofania do Sync2

Panowie, dołączam się do tematu. Ponieważ zrezygnowałem z opcji dokładania ochrony krawędzi drzwi, uznałem że lepszą opcją będzie dołożenie kamery cofania, ponieważ często autem będzie jeździć żona Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam wersję titanium kombi (estate) dość bogato wyposażoną, z funkcją start/stop (wiem że wtedy instalacja jest nieco inna), mam aktywny park assistant, komplet czujników, przód, tył i boki. W aucie natomiast siedzi Sync 2. Przeczytałem z wielkim zaciekawieniem cały ten temat od deski do deski. Chciałem sobie dokonać podsumowania i przygotowania do działań. Więc z tego co wyczytałem to potrzebuję: kamerkę ale do wersji polift, kawałek wiązki klapy bagażnika ze "słonikiem", zaczep do kamerki w blendę klapy. Natomiast reszta to kablologia - trzeba dociągnąć sygnał video bezpośrednio pod Sync, bo w FL nie ma modułu sterującego kamerą, sygnał do BCM - magistralą LIN by rysowało linię dynamiczną na ekranie, potem zasilanie i masę, która ma być też w nie byle jakim miejscu gdyż może zakłócać pracę radia i odbiór. Potem aktywacja w sofcie i tyle. Co do dłubania w kablach i kostkach to myślę że sobie spokojnie dołożę swoją wiązkę bo lubię takie "retrofity". Prośbę mam tylko czy dalibyście radę wrzucić zdjęcia tych złącz gdzie trzeba się wpiąć z tymi odpowiednimi pinami. Numery pinów są w schemacie, to ogarnę, ale wizualnie fajnie było by widzieć te wtyczki i gdzie ich szukać. Pewnie też będę potrzebował na sztuki kilku pinów do Sync (2szt) i do BCM. Pozdrawiam i czekam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zmulim jest offline   Odpowiedź z Cytatem