Nie działa otwieranie keyfree i odpalanie z pilota, 2017 titanium
Panowie, proszę o pomoc.
Zakupiłem po uszkodzeniu bokiem z lewej strony Escape'a titanium 2017, wystrzelona poduszka fotela lewego i obie kurtyny. Samochód został naprawiony, zostały wymienione drzwi, ale wiązka z zamkami i bebechami zostały przełożone z uszkodzonych drzwi, były nienaruszone. Nie działa mi z lewej strony otwieranie auta na dotyk klamki (keyfree), a po prawej stronie jest sprawne. Po przełożeniu klamek, sytuacja się nie zmienia, czyli lewa nie działa, a prawa ok, czyli to nie kwestia czujnika w klamce. Nie mogę również odpalic auto z pilota, zapalają się tylko kierunkowskazy i auto raz zatrąbi. Po podłączeniu komputera wyświetla mi następujące błędy, których nie mogę skasować:
B1365 - OBWÓD ryglownia klamki lewych przednich drzwi (dodatkowe syptomy usterki: brak sygnału)
b136F - Obwód odblokowywania klamki lewych przednich drzwi (dodatkowe symptomy usterki: brak sygnału)
b1492 - Przypadek odcięcia paliwa.
Auto normalni pali i jeździ. Normalnie się zamyka i rygluje z pilota. Kilka razy sprawdzaliśmy wiązkę w drzwiach czy wszystko podlączone, czy piny ok. Proszę o porady.
|