Temat: [S-MAX 2006-2015] Awaria skrzyni powershift
View Single Post
Stary 08-08-2019, 14:13   #201
wojtek3535
ford::amateur

Imię: Wojtek
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2,0
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Awaria skrzyni powershift

Piotr_V6 Olej nowy i filtry były wymieniane tydzień temu. Według serwisu to mogą być synchonizatory, ale coś mi sie wydaje że oni wolą wymienić niż bawić się w naprawę. Strzaszą opiłkami w oleju, i przy wymianie skrzyni zalecają znowu zalać ją świeżym olejem !!!
Co się działo ze skrzynią i autem przed zakupem nie mam pojęcia.

Bump: Piotr_V6 Olej nowy i filtry były wymieniane tydzień temu. Według serwisu to mogą być synchonizatory, ale coś mi sie wydaje że oni wolą wymienić niż bawić się w naprawę. Strzaszą opiłkami w oleju, i przy wymianie skrzyni zalecają znowu zalać ją świeżym olejem !!!
Co się działo ze skrzynią i autem przed zakupem nie mam pojęcia.

Bump:
Cytat:
Napisał Yakac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtek3535 - Jak ci nie przeszkadza manual, to ja bym robił przekładkę na manual. Auto młode i jeszcze długo pojeździ. Chce mieć kolejne "przygody"? Piszę jako praktyk.
Są już zakłady, które temat przekładki w kwocie 4500 ogarniają, już wydałeś na olej 1600, dorzuciłbyć 3 klocki i spokój na lata
Yakac Też miałem taki pomysł, ale powołując się na serwis Forda, jet to za duży koszt, bo wyjścia silnika do podłączenia sprzęgła i skrzyni manualnej są inne!!! Wciskają kit?

Bump:

Ostatnio edytowane przez wojtek3535 ; 08-08-2019 o 14:18
wojtek3535 jest offline   Odpowiedź z Cytatem