Cytat:
|
Naprawdę myślicie że jeden przelew na poziomie 32 ml może zakłócić ciśnienie na listwie? Po prostu pompa słaba i tyle jest. Widziałem przelewy 4 x 60 ml i pompa dawała sobie wyśmienicie radę.
|
Oczywiście, że tak...
Ja miałem kiedyś kłopoty z wolnymi obrotami, próbę przelewowej trzeba było przerwać, bo już po jednej minucie paliwo lało się na ziemię strumykiem z jednego zbiorniczka. Ale pompa była świeżo po regeneracji. Układ nie wchodził w tryb awaryjny, błędów nie było.
Twoje wyniki próby przelewowej wcale nie są jakieś fatalnie złe, są... niezłe. Przy sprawnej pompie jeszcze kilkadziesiąt tysięcy km przed nimi.
Moim zdaniem pompa się skończyła. Piszesz, że masz papiery na wszystkie naprawy. Jakie masz papiery na naprawę pompy? Ja - kiedy oddaję pompę do regeneracji - otrzymuję cztery strony A4 wydruków z testów pompy na boschowskim ESI-tronicu, przed i po naprawie, z podanym numerem pompy, datą i godziną testów. W różnych stanach/obciążeniach pompy - tak jak wymaga to instrukcja Delphi. I to są rzetelne papiery z regeneracji pompy.
Choć jest cień szansy, że to może być coś innego, ale to tylko cień i lepiej się nie łudzić.
Moim zdaniem trzeba wyjąć pompę i wysłać/oddać do dobrego autoryzowanego warsztatu. Koszt regeneracji pompy może wynieść ok. 2.000 zł plus wyjęcie, potem wsadzenie i odpalenie auta.
Na wolnym rynku jest mnóstwo tańszych ofert regenerowanych pomp za zwrotem starej, ale ja nigdy na to nie idę. Tam gdzie robię pompy, mają one regularnie przebieg po naprawie rzędu 200 kkm.