Temat: [Focus 2011-2014] Schemat pcm 1.6 benzyna
View Single Post
Stary 11-08-2019, 20:03   #1
ascyk36
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Passat
Silnik: 1.8t
Rocznik: 2001
Domyślnie Schemat pcm 1.6 benzyna

Witam
Panie i panowie mam do was bardzo ważne dla mnie pytanie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. otóż posiadam od klienta auto typu Focus 2011r 1.6 benzyna 142kw jtda i sprawa wyglada nastepująco : jakiś czas temu wymieniałem w nim silnik i przy składaniu pracownik zamienił dwie kostki przy akumulatorze po czym skutkiem bylo dużo błedów rozsianych w sterownikach ale po wykasowaniu było ok i nje wracalo nic. Dziś zostawiłem odpalone to auto na jakieś 4 godzinki na wolnych obrotach żeby sie odpowietrzył i sprawdzić czy nic nie cieknie itd. Ale nagle wyskoczył błąd silnika i ze do serwisu i zauważyłem ze nagle z 90stopni temperatury wskazuwka spadła na 60. Ok wyłaczylem silnik mysle odpale jeszcze raz moze coś sie zakręcilo ale brak reakcji na rozrusznik i po koleji wyskakiwaly bledy silnika cos ze wspomaganiem i jeszcze kilka innych no to ja za komputer i bledy chce zczytac i prawie z zadnym sterownikiem nagle nie ma komunikacji. Sprawdzilem wszystkie bezpieczniki po koleji wyciagajac je i niestety wszystko dobrze. Ale na bespieczniku 36 jak i kilku innych wogole nie ma napiecia(to jest bezpiecznik od PCM) stad moje pytanie czy posiada ktoś schematy do tego autka? Albo jakąś podpowiedź gdzie ucho przyłożyć razem z miernikiem?
Dzięki z góry i czekam na pomoc
ascyk36 jest offline   Odpowiedź z Cytatem