Witam, postanowiłem założyć osobny wątek na temat przeróbki tempomatu zwykłego na Aktywny z funkcją Stop&Go (funkcja zatrzymywania się do zera np. w korku oraz ruszanie z miejsca bez ingerencji kierowcy - oczywiście po wykryciu przez radar/kamerę przed nami auta/obiektu) gdyż jestem jednym z nielicznych który dokonał tego sam (pomijając aktywację/kodowanie).
Temat służy temu aby więcej nie dopytywać jak to ogarnąć, choć sam miałem z tym nie lada przeżycia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Napiszę tu listę części oraz orientacyjne ceny (po przeliczeniu na pln) i kroki które należy wykonać - nie podaje nr. części, ponieważ mój pacjent to Fusion USA Titanium 2016 a można też jak wiadomo upgrade dokonać w MK5.
Lista części:
- Radar ok. 900-1100 pln (dla Fusion najlepiej z rynku USA (Ebay) - (do MK5 wiadomo... z rodzimych stron)
- Stelaż ok. 150- 300 pln (mocowanie radaru)
- kostka do radaru ok. 100 pln (używka - wiązka prawdopodobnie będzie do dorobienia - finalnie o 4 metry do przedłużenia od samej kostki)
- przyciski na kierownice Lewa strona ok. 300 pln (dla Fusion najlepiej z USA, gdyż nie posiadają Limitera a MK5 zwyczajnie posiada)
- Szyba czołowa Pilkington full ok. 650 pln (do wymiany gdyż pewnie brak mocowania/miejsca na lusterko z kamerą, po wymianie na szybę z full opcją zyskujemy grzanie szyby przód -do działania wymagana dodatkowa instalacja - czujnik deszczu, prosta aktywacja jeśli brak - oraz Lidar do Active City stop)
- Lusterko z kamera ok. 500-700 pln - do Stop&Go specyfikacja AHBC/LA/RF
- Wiązka podsufitki ok. 200-300 pln (montaż za schowkiem, należy przeciągnąć ją do środka szyby czołowej w podsufitce)
- Pompa ABS z Modułem (z ASO ok. 5000 pln
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Używka z USA ok. 1000 pln (która obsługuje Stop&Go)
- Aktywna żaluzja ok. 700-900 pln (do wymiany jeśli brak okienka w prawym dole na radar, bądź słyszałem że można dokonać przeróbki żaluzji)
- dolny kratka/grill ok. 200-400 pln (do wymiany na taką z zaślepieniem aby nie zniszczył nam sie radar od różnych farfocli)
- Śrubki
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. itp...
MONTAŻ/Instalacja
Wedlug schematu jak już pisałem:
———————————————————
Radar - lusterko
pin 9 - pin 4 (szary-fiolet )
pin 18 - pin 3 (fiolet-zielony)
pin 10 radar F20 w BJB
pin 4 radar - do masy czarno-zielony
———————————————————
Zostaje:
pin 7 szaro-niebieski
pin 8 zielono-pomarańczowy
To przewody do połączenia z CAN, wykorzystać można kostkę umiejscowioną obok BJB a Akumulatorem (będzie tam specyficzna zworka/pętla zaizolowana od zasilania ABS) łączymy się tam kolorami które nam muszą pasować.
KOLEJNY ETAP to AKTYWACJA/KODOWANIE - tu sie nie wypowiadam, gdyż tylko eksperci ze znajomością UCDS lub Forscan mają o tym pojęcie, bądź pewnie innym jeszcze programem.
CO ZYSKUJEMY ?
- Aktywny tempomat ze Stop&Go - napisałem wyżej co to jeśli ktoś nie w temacie.
- Asystent pasa ruchu - mając kamerę do Stop&Go wystarczy tylko kodowanie.
- Automatyczne światła drogowe (długie).
- Czytanie znaków drogowych - dla Fusion kłopotliwa sprawa ze względu na zegary.
- Czujnik deszczu jeśli był jego brak.
- Pre-Collision Assist - awaryjne hamowanie po wykryciu przed nami obiektu w danym zakresie prędkości.
- Active City Stop - hamowanie w zakresie np. tryb miejski 0-30 km/h - opcjonalnie gdyż do zakupienia na szybę Lidar ACS.
Oraz opcjonalnie Grzaną czołową szybę jeśli taka zakupiliśmy - wymagana dodatkowa instalacja oraz kodowanie.
Mam nadzieje ze to wiele pomoże dla śmiałych sie tym zająć.
dziękuję za uwagę.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.