Cytat:
|
Ale człowieku po Ch... to piszesz jak nie kupujesz tego auto ani nim nie jeździsz. Zapisz się na inne forum które auto kupujesz. Masz coś z głową.
|
Odpowiesz w końcu na pytanie, czy z braku argumentów dalej będziesz atakował ad personam? Gdzie w tamtym wpisie minąłem się z prawdą?
A na temat wad Focusa już dawno się nie wypowiadam. Nie ma sensu powtarzać, że jest to dość awaryjne, słabo (najsłabiej na rynku?) wykończone, a po ostatnich cięciach także coraz gorzej wyposażone auto segmentu C z biedną ofertą silnikową i wcale nie tak bardzo atrakcyjnymi cenami, które rywalizować może co najwyżej z Tipo, Scalą czy starymi kompaktami konkurencji (jak 308, Astrą czy i30, które niebawem doczekają się kolejnych generacji, bo nawet z prawie 10-letnim Golfem Focus sromotnie przegrywa).
Sprostowałem jedynie jawne kłamstwo Krychy z ostatnich dni o gorszym wygłuszeniu wersji z B&O (i jego stwierdzenie, że w przynajmniej kilku polskich testach fakt ten był wyraźnie podkreślany).
Cytat:
|
Mijasz się z prawdą.
Wszystkie 2.0 EcoBlue, Kombi, Vigniale, ST i Active mają wielowahacz. Raczej większość sprzedaży to i tak kombi więc już ta wersja załatwia sprawę większości.
|
Nie wiem czy po odjęciu flot wspomniane wersje stanowią większość sprzedaży. Ale powiedzmy nawet, że masz rację. W takiej sytuacji wielowahacz to poza przestronnością kabiny jedna z niewielu zalet nowego Focusa na tle konkurencji (czego nie można niestety powiedzieć o niezawodności, jakości materiałów w środku, palecie silnikowej, pracy systemów multimedialnych, itp. itd.).