Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 18-08-2019, 14:07   #352
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał Rafał1910 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale człowieku po Ch... to piszesz jak nie kupujesz tego auto ani nim nie jeździsz. Zapisz się na inne forum które auto kupujesz. Masz coś z głową.
Odpowiesz w końcu na pytanie, czy z braku argumentów dalej będziesz atakował ad personam? Gdzie w tamtym wpisie minąłem się z prawdą?

A na temat wad Focusa już dawno się nie wypowiadam. Nie ma sensu powtarzać, że jest to dość awaryjne, słabo (najsłabiej na rynku?) wykończone, a po ostatnich cięciach także coraz gorzej wyposażone auto segmentu C z biedną ofertą silnikową i wcale nie tak bardzo atrakcyjnymi cenami, które rywalizować może co najwyżej z Tipo, Scalą czy starymi kompaktami konkurencji (jak 308, Astrą czy i30, które niebawem doczekają się kolejnych generacji, bo nawet z prawie 10-letnim Golfem Focus sromotnie przegrywa).

Sprostowałem jedynie jawne kłamstwo Krychy z ostatnich dni o gorszym wygłuszeniu wersji z B&O (i jego stwierdzenie, że w przynajmniej kilku polskich testach fakt ten był wyraźnie podkreślany).
Cytat:
Napisał tryhp3 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mijasz się z prawdą.
Wszystkie 2.0 EcoBlue, Kombi, Vigniale, ST i Active mają wielowahacz. Raczej większość sprzedaży to i tak kombi więc już ta wersja załatwia sprawę większości.
Nie wiem czy po odjęciu flot wspomniane wersje stanowią większość sprzedaży. Ale powiedzmy nawet, że masz rację. W takiej sytuacji wielowahacz to poza przestronnością kabiny jedna z niewielu zalet nowego Focusa na tle konkurencji (czego nie można niestety powiedzieć o niezawodności, jakości materiałów w środku, palecie silnikowej, pracy systemów multimedialnych, itp. itd.).

Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 18-08-2019 o 14:14
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem