Temat: [Mondeo 2007-2014] Doinstalowanie modułu BT/VC
View Single Post
Stary 22-08-2019, 11:00   #5075
radeka75
ford::amateur

Imię: Radek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI DW10C
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Doinstalowanie modułu BT/VC

Cytat:
Napisał Selak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzisiaj przyszedł mikrofon. Chciałem go podłączyć, ale okazuje się, że przewody w podsufitowych wcale nie są od mikrofonu. Wrzuciłem zdjęcia.
Poczytałem trochę ten temat i wciąż nie do końca rozumiem gdzie podłączyć przewód od mikrofonu jak mi się uda go położy. Gdzieś do tej wtyczki ze zdjęcia?

Będę wdzięczny za jakaś fotkę. I druga sprawa, jestem zupełnym amatorem i nie wiem jak się takie przewody podłącza do wtyczki. One są wciskane czy lutowane?
Selak, jedną stronę do tyłu ja wrzuciłem zdjęcia tej samej wtyczki z podsufitki, też tam się łączyłem mikrofonem bo myślałem że to wtyczka do mikrofonu.
wtyczka ma 3 pola ale tylko 2 wykorzystane -2 kabelki (cieniutkie, cieńsze niż we wtyczce BT). wszystko działało u mnie oprócz mojego głosu w zestawie głośnomówiącym. Kolega Mayak odpisał mi że to nie jest wtyk do mikrofonu. Poprowadziłem więc dwa kable z wtyczki modułu BT z pinów 3 i 4, a na drugim końcu tych kabli wpiąłem mikrofon i zadziałało! Wtyki do mikrofonu kupiłem w sklepie elektroniczno radiowym, jakiekolwiek oby były małe, muszą być żeńskie i męskie, tak żeby polutować i połączyć nowe kabelki z mikrofonem. Ja niestety dostałem mikrofon bez oryginalnej wtyczki dlatego tak łączyłem. Też mam radio 6000CD i innego nie potrzebuję, wczoraj zadziałało, W piątek będę zdejmował słupek i upychał kabelki tak jak w instrukcji ze strony nr 1 tego tematu od Zdzisław 22.
radeka75 jest offline   Odpowiedź z Cytatem