No nie wiem, pytałem się na forum gdzie warto jechać chłopaki polecili mi z Poznania
tuneforce.pl
chiptuning.poznan.pl
oraz gekocars.pl ale w 2018 roku - niestety po 27 latach pracy firma GEKO-CARS zakończyła swoją działalność a na wielkopolskę byli legendą
firmy podawały przedział cenowy własnie w granicach 900-1 tyś zł, nikt nie polecił mi magika z Poznania nie wiem czy tacy są, pozatym cena u takiej osoby 350 zł. bez hamowni, hamownia kosztuje 150-200 zł. 1 sprawdzenie ?? (nie wiem nie dowiadywałem się dokładnie) z tego co sie orientuję logicznie trzeba jechać 2 x przed i po chipowaniu bo warto sprawdzić czy taki magik cos wgrał ostrzegano mnie na forum że jest sporo naciągaczy niby wgrywają a w sumie nic nie robią i kasują klientów (jeżeli na forum o tym piszą i zalecają sprawdzone firmy chipujące coś jest na rzeczy) dla tego zalecają tez hamownię przed takim magikiem, 350 wgranie programu + 300 zł. hamownia + benzyna dojazd koszty do takiej osoby bo w Poznaniu nikogo mi nie polecono wprost chipującego coś czuję że cenowo by podobnie wyszło a tu mam paragon + pisemną gwarancję firma z bardzo dobrymi opiniami, auto serwisuję w ASO w razie nadgrania softu bym musial do niego ponownie jechać czy wgra za darmo ponownie ? raczej znowu by skasował, a tak na miejscu mam wgranie od ręki w Poznaniu z gwarancją za darmo.... jeżlei bym kogoś poszukał w innym mieście a by mnie oszukał zapłace 350 zl. + hamownia i szukaj takiego kolesia w polu.... Zapłaciłem nie żałuję i jestem zadowolony możecie się smiać że przepłaciłem tak mi doradzono na forum i jestem zadowolony wybranej drogi.
Bump:
Cytat:
|
o, a orientujesz się może czy w 1.4 Duratec 16V 96KM też można poprzez soft podnieść moc?
|
Z tego co czytałem w internecie najlepiej chipuje się diesle z turbiną (oraz samochody na gaz) ewentualnie benzynowe z turbiną, z tego co widzę Twój silnik 16 zaworowa jednostka lubiąca wyższe obroty temat chipowania opisany tutaj
https://forum.fordclubpolska.org/showthread.php?t=216378
z tego co piszą chłopaki temat chipowania nie jest opłacalny, lepiej zmienić na lepszy motor lub pozostać przy tym co jest, zawsze możesz odezwac się do firmy chipującej coś podpowiedzą.
Ford często wydaje silniki jednego rodzaju stłumione programowo po dopłacie w salonie otrzymujesz niby wersję mocniejszą a tak naprawdę to ten sam silnik z wgranym innym softem (coś słyszałem że jakiś inny koncern robi podobnie).
ale przy Twoim silniku raczej tak nie jest i nic nie osiągniesz.