Temat: [Ogólne] Chiptuning 1,5 Ecoboost
View Single Post
Stary 23-08-2019, 07:26   #1429
TuneFORCE
ford::professional

Imię: Grzegorz
Model: Focus RS
Silnik: 2.3EB
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Chiptuning 1,5 Ecoboost

Powiem tak...powoływanie się na bajkopisarza z 44tuning, a jeszcze wierzenie w te bzdury, które pisze to jak wiara w muminki...niby są ale nikt ich nie widział. Gość od lat montuje BOXy i nawet nimi pozbywa się wszystkich niepożądanych objawów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W każdym bądź razie to co on umie zrobić to robi, a w innych samochodach NIE POWINNO SIĘ ROBIĆ TUNINGU Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio klient mi opowiadał, że był w Opolu autem wujka na tuningu...faktura na 32700zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. podczas gdy za takie auta kasuje się ok 8-12k pln w zależności od tunera. 30k był za program, a 2,7k za diagnostykę przed programem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Tak czy siak...w tych silnikach(1.5EB) jak coś ma yebnąć to yebnie, znam przypadki uszkodzeń seryjnych motorów, silników po chipie, czy silników w których był BOX...dlatego m.in. wałkowany był tutaj tysiąc razy temat paliwa...ile razy pisałem o paliwie 98oktan, ile razy tłumaczyłem i pisłaem o tym, że nawet w serii lanie 95 to loteria, to i tak wszyscy zawsze byli mądrzejsi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. "bo na BOXie nie muszę lać 98" po co w serii 98" ble ble.

Sugeruję zaopatrzenie się w jakieś urządzenie diagnostyczne - typu Forscan, wpięcie kabla do OBD i logowanie sobie od czasu do czasu parametrów pracy silnika w różnych warunkach, a zwłaszcza jadąc na tempomacie ze stała prędkością czy ostro upalając, a zwłaszcza latem. Żeby zobaczyć jak wszystko działa, czy na którymś cylindrze nie ma za dużej korekty itp itd.

Tak btw. to wymiana słupka w ASO za 33k to IMO przerost formy nad treścią...to jest Ford, który sam jest warty ledwie 30-40k, więc wydawanie taj kasy jest IMO irracjonalne. Ja bym kupił słupek używany, do tego nowe wtryski i świece i tyle. Słupek kosztuje z 5-6k, przerzucenie z 2-3k plus jakies inne rzeczy to niech będzie 10k...a nie 33k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał grzechu913 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumiem ze masz silnik po chipie,skoro piszesz,ze na boxie ten efekt nie występował ? Wychodzi na to ze ten chips taki idealny nie jest. Niby na boxie troche cieniej z Nm ,ale plynniej ,tak ?
Czytaj co ja piszę, a nie dorabiasz sobie teorie spiskowe. Ok 2-3tyg. temu miałem klienta z Warszawy, który przejechał na chipsa, wcześniej latał na BOXie kilka tyś. km i silnik mu wyleciał w powietrze. Auto na gwarancji więc motor został wymieniony for free. Czy Ford Polska zgodziłby się na wymianę silnika za darmo, gdyby był choć cień wątpliwości, że awaria nie jest spowodowana jakąś wadą itp.? Jeśli ASO Forda wykona naprawę gwarancyjną, która zostanie zakwestionowana, to płaci karę UWAGA - 10x tyle ile wyniósł koszt naprawy...czy ktoś by ryzykował karę 330tyś zł?
To z czym jest związane poszarpywanie to trzeba sprawdzić - zrobić logi.
Moim zdaniem jest to związane z pracą WG, a nie próbą obrony przed stukiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez TuneFORCE ; 23-08-2019 o 07:45
TuneFORCE jest offline   Odpowiedź z Cytatem