Cytat:
Niestety Kolegów piszących enuncjacje w rodzaju "wydaje mi się, że tak mi powiedział szwagier jak byliśmy ostatnio na imprezie..." ci tu u nas pełen dostatek... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Powinno się założyć w hyde parku wątek "Prawdy księdza Tischnera" i tam odsyłać takie "mądrości" jak ta cytowana. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Zgadzam się w 100%.
Własnie założyłem 3 licznik i dwa ostatnie to angliki. Mam duży czerwony wyświetlacz i za każdym razem jego połowa po jakimś czasie przestaje świecić, bywa że opadają wskazówki. Ostatnio jakiś tydzień temu założyłem z anglika z małym czerwonym LCD bo duże nie do zdobycia a nie dam 500 za próbę naprawy. Teraz do sedna
Ostatnio założony licznik był przy mnie wyciągany i miał około 140tys mil. Po założeniu na wyłączonym aku od razu wskakuje prawidłowy dla mojego autka przebieg tylko w milach. Było tak za każdym razem kiedy zmieniałem liczniki.
Gdyby można w prosty sposób zmienić przebieg z mil na km to kilku kolegów z forum straciło by klientów i nie poświęciło czasu na rozgryzanie kodów i oprogramowania licznika.
Nawet w angliku wywołanie prostego testu zegarów i przejście do wyświetlenia przebiegu w tym trybie wskazuje całkowity , prawidłowy przebieg w km.
Jednym słowem zapis przebiegu licznika nie jest nadrzędnym dla innych miejsc gdzie jest on zapisany.