Temat: [S-MAX 2006-2015] Czeste wypalanie DPF
View Single Post
Stary 28-08-2019, 22:15   #36
lucas4891
ford::professional

Model: Turek
Silnik: 2.0 TDI
Rocznik: 2017
Domyślnie Odp: Czeste wypalanie DPF

Cytat:
Napisał Chmielum2222 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozumie Cię. Ale co powiesz na wskazania MAP sensora jak na jalowym pokazuje 98kPa a z butem w podłodze dzisiaj sprawdzałem 119kPa (dość przyzwoicie przyspiesza) . Czyli o jakieś 130 za mało. Jak rozruszałem geometrie w turbo i odslepilem egr dpf wypalał sie co jakieś 270-350 km. Dopiero w pon zaczęły dziać się cuda. Brak mocy wszystkie błędy wskazywaly na niskie cisnienie w dolocie a podczas wypalania dpf to krzyczeli do mojej żony że samochód sie pali. Jeżeli chodzi o egr to napewno się przycina bo jak ściągnę zaślepke to rano po odpaleniu lekko faluja obroty.
To w koncu EGR jest zaslepiony, czy nie. Bo to wszystko zaczyna nabierac haotycznej formy.

Bump:
Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja bym jednak jeszcze sprawdził dokładnie ten EGR . Tym bardziej że pisałeś że jest to przedlift . To że jest zaślepiony nie oznacza że zaślepka jeszcze jest cała ,a EGR jest całkowicie usunięty programowo i idealnie sprawny . Bardzo często to własnie EGR sprawia że są spore problemy z DPF a przecież ogarnięcie tego to zaledwie pół godzinki i będziesz wiedział czy się poprawnie otwiera i zamyka .
jesli zaslepka wykonana z puszki od piwa, to kto wie...
lucas4891 jest offline   Odpowiedź z Cytatem