Temat: [Fusion - Mondeo USA] Niepoprawne wskaznia temperatury zew.
View Single Post
Stary 31-08-2019, 19:52   #41
baller
ford::amateur

Model: Ford Fusion Titanium
Silnik: 2.0
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Niepoprawne wskaznia temperatury zew.

Witam,

Również mam podobną sytuację z czujnikiem. Dłuższy czas już tak jeżdżę ale w końcu muszę problem rozwiązać i prosiłbym o poradę.

Posiadam Fusiona z 2015 roku. Po zakupie wskazywał cały czas temperaturę 10 stopni. Śledząc ten temat stwierdziłem, że kupię ten czujnik i wymienię - niestety nie znalazłem z końcówką -Bx więc kupiłem dostępny na allegro nowy z kodem -AC na końcu - skoro pisaliście że czasem działa, widziałem też na youtube filmiki w Stanach gdzie montowane były -AC.
Niestety problem po wymianie pozostał. Przy odpaleniu zawsze pokazuje 84 stopnie, po chwili zmienia na 10 i tak już zostaje. Nie wiem niestety jaki był zamontowany fabrycznie, pewnie -Bx skoro @tedi_k wspominał że Fusiony tak miały. Chyba że nie wszystkie jednak?

Czy ktoś byłby tak uprzejmy i jest w stanie po VIN'ie sprawdzić i upewnić jaki powinien być jeśli jest możliwość? Nie wiem czy szukać i kupować jeszcze kolejną sztukę ale już z końcówką -Bx czy też sprawdzać wiązkę. Wiem, że taki czujnik to nie jest duży koszt ale w Polsce go nigdzie nie widzę a już jestem umówiony na konkretny termin z mechanikiem na zostawienie auta na drobne poprawki.

Za jakąkolwiek okazaną pomoc będę niezmiernie wdzięczny.

Pozdrawiam!
baller jest offline   Odpowiedź z Cytatem