Był bity w przód + po czymś przejechał. Gość który go całego dla mnie robił mówił po jakimś czasie gdy go o to zapytałem że czujnik z tego co pamięta był uszkodzony i zakładał nowy. Ten który kupiłem potem osobiście do podmiany okazało się już w trakcie zakładania że jest takim samym jak ten, który był dotychczas założony (przy naprawie)- AU5T-12A647-AC.
Może ewentualnie po zmianie trzeba było wykonać jeszcze jakąś dodatkową operację co pominęliśmy i ja i poprzednik?
Wspominałem o tym z -Bx bo pisał o nim
@
tedi_k
:
Cytat:
Ps. To czujnik w fusionie jest inny niz w mondeo?
Cytat:
|
MND5 końcówka -Ax
Fusion końcówka -Bx.
|
|
Cytat:
|
Czujnik temperatury wpięty jest do PCM. Główną jego funkcją jest pomiar IAAT.
...
Może tak być. Ale wcale nie musi - może to zależeć od rocznika auta, sterownika silnika i czego tam jeszcze. Nie miałem obok siebie czujnika -Ax i -Bx, więc trudno mi wyrokować, czy są analogiczne.
Było wczoraj auto, do którego powinien być (zgodnie z VIN) czujnik -Bx i czujnik -AX w nim nie działał. Przyjdzie z USA ten właściwy, to właściciel zobaczy czy będzie lepiej. Ma do mnie podjechać ponownie po otrzymaniu czujnika -Bx.
|
Tak w ogóle to dziękuję za odpowiedź!
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.