Wielkie podziękowania dla d3n13d za napisanie tego toturiala
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po lekturze zdecydowałem się sam zamontować kamerę i udało się (choć mam dwie lewe ręce). W moim wypadku było tak: zakupiłem używaną klapę elektrycznie otwieraną z kamerą i keyless (gdyż tylko taka była dostępna odręki i w miarę blisko, a nie chciało mi się czekać) + w ASO wiązkę DG9T-17N400-FR (pomimo tego że prosiłem o tę z końcówką FM gdyż mam manualnie otwieraną klapę bez keyless) pan w serwisie wydał mi taką, a ja głupi nawet nie sprawdziłem co jest w pudełku. przełożenie gratów i nowej wiązki zajęło sumarycznie może z 3h (za drugim razem pewnie było by 30 minut
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponieważ wiązki nie chciało mi się wymieniać po zamontowaniu kamery i złożeniu wszystkiego nie świeciły światła w klapie - tj pozycyjne.
IMG_20190824_201645.jpg
Drugie podejście do tematu - to już tylko zmiana pinów by dopasować do gniazdka w samochodzie - niezbędne okazało się lutowanie :/ (ma ktoś patent na łączenie tych pinów ? bez lutowania ?) Aktywacja forscanem tak jak opisano wyżej - linie skrętne działają, jest powiększenie.
Radocha, że się udało w sumie tak łatwo jest bezcenna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla autora, a także dla Furetto - kolega uświadomił jak błaha sprawa jest z tymi światłami
czarne gniazdko w aucie
IMG_20190830_172702.jpg
oryginał
IMG_20190830_172717.jpg
to z wiązki FR
IMG_20190830_172654.jpg
efekt końcowy
na forum.jpg