View Single Post
Stary 01-09-2019, 16:01   #103
K82
ford::beginner

Imię: Konrad
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 Tdci
Rocznik: 2015
Talking Odp: Tutorial - montaż kamery cofania Kombi

Wielkie podziękowania dla d3n13d za napisanie tego toturiala Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po lekturze zdecydowałem się sam zamontować kamerę i udało się (choć mam dwie lewe ręce). W moim wypadku było tak: zakupiłem używaną klapę elektrycznie otwieraną z kamerą i keyless (gdyż tylko taka była dostępna odręki i w miarę blisko, a nie chciało mi się czekać) + w ASO wiązkę DG9T-17N400-FR (pomimo tego że prosiłem o tę z końcówką FM gdyż mam manualnie otwieraną klapę bez keyless) pan w serwisie wydał mi taką, a ja głupi nawet nie sprawdziłem co jest w pudełku. przełożenie gratów i nowej wiązki zajęło sumarycznie może z 3h (za drugim razem pewnie było by 30 minut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ponieważ wiązki nie chciało mi się wymieniać po zamontowaniu kamery i złożeniu wszystkiego nie świeciły światła w klapie - tj pozycyjne.

IMG_20190824_201645.jpg

Drugie podejście do tematu - to już tylko zmiana pinów by dopasować do gniazdka w samochodzie - niezbędne okazało się lutowanie :/ (ma ktoś patent na łączenie tych pinów ? bez lutowania ?) Aktywacja forscanem tak jak opisano wyżej - linie skrętne działają, jest powiększenie.
Radocha, że się udało w sumie tak łatwo jest bezcenna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeszcze raz wielkie podziękowania dla autora, a także dla Furetto - kolega uświadomił jak błaha sprawa jest z tymi światłami Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

czarne gniazdko w aucie
IMG_20190830_172702.jpg

oryginał

IMG_20190830_172717.jpg

to z wiązki FR

IMG_20190830_172654.jpg

efekt końcowy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

na forum.jpg
K82 jest offline   Odpowiedź z Cytatem