Cytat:
|
Witam
Mam dziwny problem a mianowicie dzisiaj podczas domykania okien szyberdach oszalał.
zamiast sie domknąć bo był uchylony otworzył się całkowicie i to wydaje mi się że bardziej niż zwykle :/ miałem duży problem z zamknięciem tego i teraz jest mało precyzyjny :/ jaka może być tego przyczyna?? albo jak można ustawić go na nowo ??
|
Kolego Bomba1233,
Mam podobną sytuację, szyberdach uchylił się na maxa i ani drgnie w 2str.
Jak Ty sobie z tym poradziłeś?
Gdy nacisnę guzik uchylania szyberdachu, słyszę że silniczek chodzi ale nic się nie dzieje. Gdy naciskam guzik zamykania silniczek nie pracuje.
Pytałeś jak ustawić go na nowo. Jest procedura taka (niech ktoś mnie poprawi jak mówię nieprecyzyjnie, bo podaję z pamięci)
1. Uchylasz szyberdach na maxa.
2. Naciskasz uchylenie szyberdachu przez 30sekund po tym czasie szyberdach się zamknie.
3. Zwalniasz przycisk gdy dach zacznie się składać i wciskasz przytrzymujesz go ponownie do czasu aż się otworzy i ponownie zamknie. Po tej procedurze jest reset. Gdy zostanie ona przerwana należy ją powtórzyć od początku.
Ma ktoś może schemat jak wymontować silniczek z dachu? Udało mi się zdjąć lampę, wykręciłem gwiazdką plastikowe uchwyty i dostałem się do silniczka. Styki wszystkich wtyczek wydają się być OK. Czy aby go wykręcić trzeba zdejmować podsufitkę? Mając schemat mógłbym zweryfikować co tam jest nie tak, bo generalnie nie znam się na elektryce. Mile widziane wszelkie protipy.
PS. Z tego co zauważyłem to MondeoCommunity nie jest zbyt wygadane, mało materiałów jest na forum, wiele pytań bez odpowiedzi a elektryka delikatnie mówiąc kapryśna. Może czas to zmienić, drodzy forumowicze!