Odp: Zablokowany zamek tylnej klapy, jak ją otworzyć?
Witam,
Jak w temacie - niespodziewanie i bez żadnych wstępnych problemów, zablokował mi się zamek tylnej klapy - nie mogę go otworzyć w żaden sposób.
a) Nie odblokowuje się z pilota z opcji otwierania wszystkich drzwi - odblokowują się tylko drzwi, (otwieranie mikrowyłącznikiem jest nieskuteczne)
b) Nie otwiera się ani też nie odblokowuje z opcji kliknięcia dwukrotnego w klawisz pilota otwierający tylko klapę
c) nie odblokowuje się z kluczyka (otwieranie mikrowyłącznikiem jest nieskuteczne)
d) wlew paliwa otwiera się normalnie
e) w czasie próby otwierania podwójnym kliknięciem pilota siedząc w środku słychać cykający stycznik pod nogami pasażera, zapalają się także kierunkowskazy, ale zamek milczy na głucho
f) nie pomaga stukanie pukanie, naciskanie klapy
g) bezpiecznik F11 pod nogami pasażera sprawdzony - jest OK ( odpowiedzialny wg instrukcji za zasilanie zwalniania pokrywy bagażnika)
h) naciskanie przycisku(mikrowyłącznika) otwierającego w klapie (po wcześniejszym dwukrotnym kliknięciu na pilocie otwarcia klapy) nie daje żadnego odgłosu elektromagnesu ani zamka , ale powoduje ciche cykanie przekaźnika w skrzynce bezpiecznikowej przy nogach pasażera
No i na koniec - niestety jest to wersja z kratką i nie mogę dostać się do bagażnika od środka .
ps. Zdemontowałem już kratę wykręcając ręce na wszystkie strony aby odkręcić śruby będące od strony bagażnika.
Czy ktoś ma jakieś pomysły co zrobić ?
Powyższy problem dotyczy S-maxa 2010r
Ostatnio edytowane przez kzuza ; 04-09-2019 o 20:12
Powód: poprawki
|