View Single Post
Stary 07-09-2019, 15:42   #1459
AdoKrycha007
ford::professional

Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Auto odebrane, klient indywidualny. Za 4 miechy i 7 dni opóźnienia od daty odbioru na umowie dostałem gratis: przedłużenie gwarancji na 5 lat / 100 tys km + na całe to 5 lat 15% rabatu na serwis + 2 dywaniki gumowe przód + litr oleju 5W20 Castrol Magnatec Professional na ewentualną dolewkę. Chętnie poczekam następnym razem też tyle, skoro tacy hojni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przesiadłem się (a właściwie nie, bo dalej go mam i będę miał - tata pojeździ), z Foki MK3 przedlift kombi w tym samym darmowym kolorze niebieskim, manual 5-biegowy, 1.6 Duratec PB 100 km wolnossący, w ówczesnym średnim pakiecie wyposażenia Trend (teraz odpowiednik tego w MK4, to Trend Edition - nie ta najbiedniejsza wersja) z jednym pakietem winter.

W MK4 jest kombii w tym samym kolorze, 1.5 PB 150 km w manualu 6-biegów, Titanium Biznes + pakiet parking + pakiet winter.

Różnica jest oczywiście kolosalna. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Auto mega wyciszone, mniej pali (wg kompa przy 140/h jest ponad 2 litry mniej - i przy 140/h na 6 biegu jest tu niecałe 3 tys obrotów, a w MK3 miałem prawie 4 tys - te same opony 16"), przy tej prędkości w zasadzie nie słychać, że auto jedzie w porównaniu do MK3 który już buczał nie tylko od silnika, ale też od owiewów wiatru. wykończenie wnętrza znacznie lepsze, więcej miejsca szczególnie dla przedniego pasażera (na nogi ile miejsca więcej przez niewysuniętą zabudowę deski!), ogólnie super - w porównaniu do MK3 - ALE... Znalazłem pewne mankamenty, dość irytujące i uważam, że nie przystoi to w aucie za 90 tys w najwyższej wersji wyposażenia, ale o tym w dziale Wady - nie zauważyłem tego w salonie.

Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 07-09-2019 o 16:24
AdoKrycha007 jest offline   Odpowiedź z Cytatem