View Single Post
Stary 09-09-2019, 12:19   #30
Rafal_94
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Spalanie chwilowe i średnie mocno się różni od liczonego pod dystrybutorem

Cytat:
Napisał cesiek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Komputer będzie dokładnie wyliczał zużycie paliwa pod warunkiem że będzie miał dokładne dane często zmieniamy koła i zapominamy zapodać dane do komputera
Gdzie wprowadza się ten obwód? Gdzie można sprawdzić jaki jest? właśnie takich informacji mi trzeba

Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nie prościej policzyć litry / km ?
jak ludzie sobie potrafią uprzykrzyć życie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dla mnie uprzykrzaniem sobie życia jest właśnie liczenie pod dystrybutorem które mnie nudzi a nie jednorazowa kalibracja i tylko patrzenie w komputer pokładowy i tylko chwilowe przemyślenie czy to się może pokrywać z stanem faktycznym dlatego chce to zrobić raz a dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Co do lejącego wtryskiwacza - auto krajowe serwisowane 128000km przebiegu i chyba wątpie w to przy takim przebiegu, jak rozwinę możliwości diagnostyki swoje to się postaram zorientować czy coś takiego może mieć miejsce

jeszcze jedną rzecz będę robić dziś/jutro - aktualizacja ROMu zegarów do nowszego i jest szansa że pomoże lub jak się wykona jakiś reset to lepiej będzie liczyć
Rafal_94 jest offline   Odpowiedź z Cytatem