Temat: Ceny w ASO
View Single Post
Stary 10-09-2019, 06:42   #57
WWY
ford::beginner

Imię: Rafał
Model: Ford Fiesta / Ford Mondeo
Silnik: 1.1 85KM / 1.5 165KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Ceny w ASO

Bardzo ciekawy temat, który jak widzę szybko się urwał, bo brakło argumentów każdej ze stron. Tak widzę trochę jak wszędzie (tak wiem trochę Was podpuszczam - ale w dobrej wierze) że argumentacja opiera się opinii i uczuciach, a nie faktach. Zachęcam wszystkich do podjęcia tematu i podzielenia się swoimi doświadczeniami o różnych wymiana w ASO i nie ASO, podzielenia się kosztem usług i tego co w ramach usługi dostali, bo jak czytam temat to ma to znaczenie, nawet jak dla niektórych nie ma, to z faktami np. dodatkowej gwarnacja czy assistance nie da się dyskutować i jest to wartość dodana.

Na ochotnika mogę zrobić zestawienie tabelaryczne (nawet w osobnym temacie) jak padną jakieś sensowne odpowiedzi i będziemy (razem) mogli z tego wyciągnąć wspólny mianownik. Powstanie zestawienie gdzie co zrobić i za ile.

Rozwiążemy problem nie rozwiązywalny i ustalimy gdzie taniej.

Proponuję tez podawanie miasta i województwa, nazwy samo/warsztatu, gdzie to zostało wykonane, jaka usługa, jaki koszt robocizny, a jaki koszt części. Jeśli dostajemy coś po za wymiana jak mycie auta, gwarancję etc to proszę o taka informację.

Liczę na Waszą aktywność - myślę że przyda się wszystkim, bo spotka prędzej czy później każdego z nas więc dobrze by było wiedzieć gdzie warto serwisować.

Ale drogie Panie/Panowie prośba o dyskusje oparta wyłączenie o fakty - w tym temacie uczucia, odczucia, marzenia, wyobrażenia, opinie zostawmy z boku jeśli ma powstać coś wartościowego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
WWY jest offline   Odpowiedź z Cytatem