Przyznam rację kolegom negującym powyżej warunki za opóźnienie. 15% rabatu na serwis bezterminowo dostałem po pierwszej wizycie na przeglądzie i rozmowie w salonie gdzie nawet nie kupiłem auta. Dodam, że rabat jest na klienta, więc z automatu dla każdego auta. Trzeba się tylko upomnieć, aby dodali do kolejnego.
Natomiast po peanach pochwalnych Ceeda przez jednego kolegę pojechałem do ichniego salonu, chociaż lepiej zabrzmi saloniku z mikro parkingiem, bo ledwo przechodziłem między autami tak ciasno. Salon Forda u mnie jest 2-3x większy. Może drugi salon Kia jest lepszy, ale ten miałem po drodze.
Do rzeczy, obejrzałem sobie Ceeda w wersji L+business+navi+Winter za prawie 100koła. I kurcze nie zauważyłem nic co byłby znacznie lepsze niż w Focusie. Plastiki jak w każdym innym aucie. Imitacja przeszycia nie zmieni, że to nadal zwykły, miękki, ale plastik. Może te skromne dodatki piano black powodują u innych wrażenie lepszości. Zobaczymy za 5 lat, które rozwiązanie będzie lepiej wyglądać.
Owszem nie podobają mi się za bardzo w Fordzie z wyglądu plastiki na drzwiach, bo rzeczywiście wyglądają jak jedna wielka tafla, ale są miękkie na dużej powierzchni.
Jeszcze co do Ceeda, to wszędzie goły plastik. To w C-maxie z 2011 mam schowek wyłożony materiałem, a tam nic w schowku i kieszeniach drzwi. W tym modelu nie było też osławionych nawiewów na tył, a wnętrze oświetlały zwykłe żarówki. Ledy dostępne tylko ze szklanym dachem…
ProCeeda nie mogłem wcale obejrzeć, gdyż był… zamknięty.
Reasumując dla mnie różnice wizualne są minimalne i pomijalne. Bardziej kwestia gustu.
Pół godziny później byłem w salonie Mazdy, czyli w zupełnie innym świecie jakości wnętrza. Cen i oferty silnikowej też
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ale żona się uparła.