Cytat:
|
Tak się jakoś dziwnie składa, że ze swoimi poprzednimi autami (Peugeot, Seat, VW) nadprogramowo byłem u dealera w przeciągu kilkunastu lat może ze 3-4 razy.
|
Nikogo nie obchodzi ile razy jeździsz do ASO. Jednemu w VW silnik wysiądzie na gwarancji innemu po (zresztą ostatnio wklejałem test długodystansowy z Golfem w roli głównej...). Pisałem, że wizerunkowo lepiej wypada duży wygodny parking i salon. Dla wielu może to mieć znaczenie. Nikogo nie obchodzi, że dla ciebie nie.
Cytat:
|
Jeździłeś Kią czy tylko powołujesz się na jakieś testy (swoją drogą był już taki jeden, który to robił)? W ostatnim czasie testowałem wiele aut i ciężko było mi zarzucić cokolwiek skrzyni manualnej w zwykłym Ceedzie - biegi wchodziły gładko, cicho i z takim miłym "kliknięciem".
|
I znowu, co kogo obchodzi, że nie zauważyłeś różnicy w czasie krótkiej jazdy. Niektóre problemy wychodzą podczas dłuższej eksploatacji.
Cytat:
|
Co do trybów jazdy... Po co Ci więcej niż dwa?
|
Np. po to żeby włączyć tryb sport kiedy ma się na to ochotę. Kiedy chce jechać ekonomicznie włączyć tryb eko. A jak jestem w lekkim terenie czy zakopany w śniegu, odpowiedni z dwóch trybów terenowych.
Cytat:
|
Kia doda do nich dodatkowe funkcjonalności i będzie np. możliwość wyświetlania między zegarami fragmentu mapy z nawigacji (jak ma to miejsce np. w Peugeotach, Volvo, Audi, itd.).
|
W Focusie na wyświetlaczu HUD, są podpowiedzi z nawigacji. W CEED nie ma nawet tego, bo nie ma HUDa. Do tego podpowiedzi z navi są na wyświetlaczu między zegarami (przynajmniej w tym opcjonalnym kolorowym).
Cytat:
|
O proszę, druga zaleta Focusa po adaptacyjnych LEDach (chodzi o fotele). Ciekawe czy nie wywalą ich w kolejnej specyfikacji?
|
To akurat dodali niedawno.
Cytat:
|
Door protector to bzdura, bo chroni tylko przed odpryskami lakieru, a nie wgniotkami. Chyba połamałbym ręce osobie, która otwiera z rozpędu drzwi i wali o moje auto "bo przecież ma door protector więc może to robić".
|
No właśnie ze dwie osoby już pisały na forum, że to działa. Po mocnym uderzeniu co prawda door protector sie rozpada (można dokupić) ale szkód nie ma (przynajmniej z relacji na forum). Drzwiami jest zresztą trudno zrobić wgniotkę, najczęściej kończy się na zarysowaniach.