16-09-2019, 10:05
|
|
|
ford::professional
Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.
Cytat:
|
Pytanie do osób, którzy mają MK4 i dostęp do kompa.
Czy po podpięciu auta da się to wyłączyć na stałe ? (np. tak jak da się po podpięciu pod kompa ustawić na stałe włączanie zamykania drzwi po ruszeniu - to wiem, że się da) Potrzebuję konkretnej informacji sprawdzonej, a nie ogólnika że na pewno się da bo wszędzie się da....
Irytuje mnie w moim strasznie to wyłączanie przyciskiem tego Start-Stop za każdym razem po odpaleniu...
Po przejechaniu tysiąca km i 10 dniach w róznych warunkach atmosferycznych (1/3 autostradą Krk-Rze, raz w dużej ulewie) moim nowym MK4 (prod.08.2019) - zero problemów (poza pierwszym dniem gdy dwa razy nie zadziałały mi czujniki przednie przy parkowaniu po stronie kierowcy - po pasażera działały i tylne działały całe). Wydech nie buczy, tablet się nie zacina, szyby się nie otwierają same, skrzynia chodzi super, nie mam zatłuszczonej szyby na dole od wewnątrz... (więcej nie pamiętam co użytkownicy jeszcze wypisywali - podałem te, co pamiętałem i u mnie one nie występują - otwierania bezkluczykowego nie oceniam, bo w salonie to badziewie od razu wyłączyłem całkowicie, bo nie chciałem tego systemu).
|
Już mam info sprawdzone - można to wyłączyć na stałe w kompie, ale jednocześnie wyłącza to nam systemy trakcji, TSC i Pre-Collision Alert, a na desce jest choinka z powody wyłączenia tychże systemów. Tryb sport też wyłącza ten system juz bez choinki. Także pozostaje wciskać raz przycisk wyłączania Auto Start Stop koło lewarka po każdorazowym odpaleniu auta i tyle. Wtedy nie wpływa to na systemy prowadzenia. Trudno, przywyczaję się.
Ostatnio edytowane przez AdoKrycha007 ; 16-09-2019 o 10:10
|
|
|