Odp: 2.0 EB 240km - założone LPG
Instalacją do Fusiona 240 kM interesowałem się od końca 2018r, wchodziło w grę tylko STAG 400 lub KME.
Brałem pod uwagę wszystkie wypowiedzi tutaj na profilu,rozmowy z wioloma gazownikam w różnych częściach kraju, potem wnioski i decyzja jednak na KME.
Zamontowałem w czerwcu tego roku i do dzisiaj 17.09.19 zrobiłem 6850 km.
Napiszę tak ,jestem bardzo zadowolony dla zainteresowanych trasa Tarnów -Legnica A4 dalej S3 i do Miedzyzdrów (810 km tankowanie do wybicia PB i LPG spalił na tym odcinku 11,3 PB i 61,3 LPG czyli średnio 1,46 L PB/ 100 km i 8,24 L LPG /100km jazda normalna .
Natępny odcinek od Międzyzdroje -Gdańsk -Mikołajki-Włocławek-Kielce -Tarnów i oczywiście jazda w tych miejscowościach zwiedzanie zrobiłem 1958 km, średnie spalnie to 1,63 BP/100km i 7,52 LPG /100 też jazda normalna.
Jeżeli chodzi o spalanie PB w granicy 0.6 litra jest to możliwe po ustawieniu gazownika ale ten mój niezalecał mi takiego niskiego dotrysku,ze względu na możliwość uszkodzenia wtrysków i nie tylko , ale jeeli ktoś daje gwarancje to jest jego decyzja.
Teraz obecnie testuję na jeździe po mieście i krótkie odcinki między małymi miejscowościami.
Pozdrawiam.
|