Odp: Ręczne ustawianie reflektorów AFL
No właśnie, pytam dlatego iż już raz w poprzednim Focusie Mk1 też nie wiedziałem i kręciłem w cały świat i nie dość że rozregulowalem obie lampy to jeszcze poukrecaly się śruby przy tych ślimakach od regulacji i już wogole nie mogłem ustawić, lampy poszły do koszta i musiałem kupić inny komplet, na szczęście dużo nie kosztowały, a tutaj słyszałem że reflektory skrętne są bardzo drogie i ciężkie do dorwania.
Ale dzięki za wskazówki, no niestety nie mam możliwości narazie ustawić na maszynie wiec będę musiał próbować samemu ustawić, już nie chodzi mi aż tak o wysokość bo jest w miarę okej, ale głównie o boki, w zasadzie to stało się tak po wymianie żarówek, jak patrzę czasem od przodu jak auto stoi to raz w jednej lampie soczewka jest bardziej skrecona do wewnątrz a raz w drugiej i to wygląda tak jak by to było w skrajnej pozycji, a wydaje mi się że oby dwie powinny być przy kierownicy prostej również na wprost. Będę próbował, bo tak się nie da jeździć, dam znać czy udało mi się dojść do ładu, jak bym miał jakieś problemy również.
|