Temat: [Focus 2008-2011] Ręczne ustawianie reflektorów AFL
View Single Post
Stary 18-09-2019, 00:20   #7
Stanley93
ford::beginner

Imię: Kuba
Model: Focus Mk2 Kombi Titanium
Silnik: 1.6TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Ręczne ustawianie reflektorów AFL

A więc byłem spróbować wyregulowac lampy, lecz nie udało mi się do końca ustawić dobrze. Wysokość jest w porządku, lecz lampy dalej świeca jakby na krzyż (może ciutke mniej), tzn lewa lampa świec lekko ku prawej stronie (poboczu), lecz prawej właśnie nie mogę za nic dobrze ustawić, zamiast świecić na wprost równo lub pokrywać się z lewą lampą to świeci strasznie na lewą stronę. Zauważyłem też jedną zależność, mianowicie jak włączę zapłon to lampy się tak jakby kalibrowaly i jak przestaną to dobrze w miarę świeca, soczewki ustawione są bardziej w sam środek, ale jak już ruszę i zaczynam kręcić kierownica i znow się zatrzymam to jest dalej w cały świat. Prawa lampa znów daje granice cienia/światła za bardzo na lewo i zauważyłem też wtedy tak jak wspominałem wcześniej że soczewka jest bardziej skierowana tak jakby po za granicę tej ala chromowanej oprawki czy osłony (aż za bardzo) w lewą stronę, a po kalibracji znów jest w porządku (oby dwie na wprost, jednak lekko ku środkowi) a po ruszeniu i skręcaniu znów to samo i tak w kółko. Już nic z tego nie rozumiem, pierwszy raz się z takim czym spotykam. Czy ktoś może potwierdzić że, rzeczywiście te reflektory skrętne tak świeca na krzyż, czy tylko ja mam taki dziwny problem?
Stanley93 jest offline   Odpowiedź z Cytatem