View Single Post
Stary 18-09-2019, 10:51   #1538
mark666
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: Focus
Silnik: 1.5 EB
Rocznik: 2019
Smile Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał Janisek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczoraj byłem w salonie w Gliwicach, ktoś właśnie odbierał ST w kombi ... Zdążyłem zamienić ze szczęśliwcem tylko 2 zdania, może bywa tu na forum i mógłby się podzielić wrażeniami / uwagami ?
.
Odebrałem StLine Kombi 182 M6 dwa tygodnie temu, wcześniej jeździłem
Focusem mk3 kombi Titanium 182 M6, jeżeli porównać (na razie chyba za wcześnie na wrażenia i dłuższy opis) to

- więcej miejsca dla kierowcy i pasażera z przodu,
- więcej miejsca z tyłu
- większy bagażnik (większa odległość od klapy bagażnika do siedzeń)
- o wiele lepiej wyciszony,
- dźwięk z wydechu, coś tam słychać, ale mam wrażenie, że bardziej na zewnątrz niż w środku (pisze bo niektórzy narzekają na wydech), kompletnie mi to nie przeszkadza, czasami słychać basowy pomruk.
- mam wrażenie, że silnik się trochę lepiej z dołu zbiera, na mokrym napęd chyba tez tak nie szaleje jak poprzedni (mk3 potrafił na 2 czy 3 buksować kołami)
- plastiki i wygląd ogólnie ok, o wiele lepiej niż w mk3, nie widzę różnicy między samochodami w porównywalnej cenie.
- multimedia bardzo fajnie działają, może nie są demonem szybkości, ale bez przesady.
- 3 cylindry i .. i nie widzę jakiejkolwiek różnicy, nić nie drga, nic nie słychać, dobrze to zrobili.
- spalanie na razie 7,4 a jeżdżę głównie po mieście, aczkolwiek nie cisnę bo niby do tys km ma się dotrzeć, także góra 3-3.5 tyś.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony, mogę spokojnie każdemu polecić, a co widzę jego mordę z przodu to się uśmiecham Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .
mark666 jest offline   Odpowiedź z Cytatem