View Single Post
Stary 18-09-2019, 11:09   #1541
wozio
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Focus mk4 kombi stline
Silnik: 1.5 EcoBoost 182 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.

Cytat:
Napisał mark666 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
- o wiele lepiej wyciszony,
- dźwięk z wydechu, coś tam słychać, ale mam wrażenie, że bardziej na zewnątrz niż w środku (pisze bo niektórzy narzekają na wydech), kompletnie mi to nie przeszkadza, czasami słychać basowy pomruk.
Ja mam takie wrażenie, że przez to ekstra wyciszenie silnika i wiatru, ten dźwięk wydechu jest bardziej słyszalny. Mnie to trochę irytuje, ale może jestem trochę przewrażliwiony... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie zauważyłem natomiast dotąd tego mitycznego odłączania cylindra, a jeździłem i długie trasy i krótkie odcinki. Ani nie słyszałem drgnięcie, ani spadku spalania, ogólnie z kompa mi wychodzi 7,2, więc jestem zadowolony, o prawie 2 mniej niż analogicznie w wolnossącym MK3, gdzie trasy robiłem te same.
Jak jest gdzieś 1,5-2 tyś obrotów i ledwo ledwo naciskasz gaz tak żeby tylko utrzymać prędkość to wtedy czuć odłączanie cylindra, są większe wibracje od silnika. Wystarczy wdepnąć trochę mocniej gaz i od razu włącza się trzeci i wibracje ustają.
wozio jest offline   Odpowiedź z Cytatem