View Single Post
Stary 19-09-2019, 13:52   #69
krolikPL
ford::average

Imię: Tomek
Model: S-MAX MK1 + MK2
Silnik: Benzyna + Diesel
Rocznik: 2012 + 2019
Domyślnie Odp: akcja serwisowa 1,6 EB układ chłodzenia 17S09

Z mojego doświadczenia i mojej sprawy:

1. Złożyłem pisemną reklamację na usługę mechaniczną wykonaną podczas wykonywania akcji serwisowej 17s09.
2. Nikt mi nie prosił o zgodę na zdejmowanie głowicy (z tego co wiem sprawdzają ją organoleptyczne-wycieki oleju i sprawdzają typowe objawy uszkodzenia uszczelki lub głowicy)
3. Na tej podstawie Ford Polska podejmuje decyzję czy podczas akcji ma zostać wymieniona głowica - ale to są moje domysły (nikt mi tego nie potwierdził), pewnie dla tego tyle czekam ze swoim autem a kontakt z działem obsługi Ford Polska jest praktycznie niemożliwy, domyślam się, że w związku z ilością zgłoszeń.
4. Ja rozmawiałem z rzeczoznawcą "Biuro Rzeczoznawstwa Samochodowego Waldemar Mondry" ul. Radosna 33, 99-200 Poddębice Województwo:Łódzkie KOMÓRKOWY:603938859, który wiele mi wyjaśnił. Na pewno jeżeli mają zdejmować głowicę na twój koszt to musi być przy tym rzeczoznawca, który reprezentuje Twoje interesy.

Tak jak Ci wcześniej mówiłem, u mnie sprawy nabrały rozpędu po złożeniu oficjalnej pisemnej reklamacji w ASO.
krolikPL jest offline   Odpowiedź z Cytatem