Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 21-09-2019, 07:07   #570
Adamson92
ford::beginner

Model: Focus St-Line
Silnik: 1.5
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Ja natomiast w poprzednim tygodniu odebrałem swojego Focusa i już w pierwszych dniach zaczęły się kłopoty. Poza kilkoma problemami, które zniknęły cudownie same (na godzinę przestały grać głośniki z przodu od strony kierowcy, przy zamykaniu samochodu dwa razy ekran pozostawał podświetlony czy też dziwne klikanie, cykanie pedału hamulca przy mocniejszym wciśnieciu, którego na początku na sto procent nie było a jest dalej obecne) najbardziej irytuje mnie rzecz, która pojawiła się na trzeci dzień po odbiorze samochodu tzn dziwne drgania(wręcz trzaski) z okolicy słupków B lub też z drzwi. Najłatwiej wybudzić te dzwięki głośniejszą muzyką, tak jakby basy były zbyt mocno ustawione, natomiast co ciekawe dzwięk zanika przy otworzeniu drzwi, przy delikatnym pociągnięciu szyby w swoją stronę lub przy wciśnieciu łokcia w lewy podłokietnik. To samo jest od strony pasażera. Na początku podejrzewałem uszczelki, jednak to nie one i pierwszego dnia od pojawienia się czegoś takiego dzwięki te potrafił występować nawet na super równej drodze. Czy ktoś spotkał się z czymś takim? Miałem wcześniej dwa nowe samochody i takie rzeczy pojawiały się po 4,5 miesiącach, ale po 3 dniach to już lekka przesada.

Ostatnio edytowane przez Adamson92 ; 21-09-2019 o 07:14
Adamson92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem