Witam wszystkich ponownie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jestem po dołożeniu kabelków i pinów do BLIS w lusterku kierowcy. Ponieważ sporo osób w tym wątku "straszyło" masakryczną pracą lub też wymianą całych lusterek, postanowiłem zrobić trochę zdjęć i opisać co i jak. Może komuś się przyda. Pierwsza sprawa i najważniejsza: nie ma potrzeby wymiany całych lusterek, szkoda kasy, na prawdę wierzcie mi. Druga rzecz - robota wcale nie jest masakrycznie trudna i nie wymaga jakichś super zdolności itp. Raczej powiedziałbym że potrzeba cierpliwości. No i rzecz jasna dobrze było by dorwać obojętnie jakie kabelki wraz z pinami z jakiegoś rozwalonego lusterka - na allegro chodzą po 30zł. Mnie zrobienie jednego lusterka, licząc z demontażem i montażem na aucie zajęła mniej niż godzinkę. Ale do rzeczy, jak to wykonać. (zakładam że lusterko już zdemontowane z pojazdu i mamy go na stole).
1. Ściągamy lustro - wkładamy palce pod lustro i dość energicznym ruchem wyciągamy, odpinamy kable od grzania, dobrze czymś przytrzymać same piny przy lusterku by ich nie oderwać.
2. Zdejmujemy obudowę lusterka tą lakierowaną - od wewnątrz są od góry dwa zatrzaski, zwalniamy je oba i jednocześnie ciągniemy za lakierowany element w tył. Można pomóc sobie czymś cienkim plastikowym do początkowego delikatnego podważenia obudowy w miejscu styku z ramką.
3. Odkręcamy dwie śrubki torx widoczne po lewej i prawej stronie środka lusterka.
4. Odkręcamy śrubę torx na środku mechanizmu regulacji lusterka.
5. Wyciągamy wszystkie oprawki żarówek wraz z nimi.
6. Wyciągamy mechanizm regulacji lusterka - trzyma się na 3 zatrzaskach, lekko podważamy i ładnie wyjdzie, odpinamy jego wtyczkę.
7. Teraz możemy wyciągnąć całe ramię lusterka przez otwór w obudowie, jest tam taki duży plastikowy język z którego musi się to zsunąć, nie wymaga używania siły.
8. Na tym etapie to już sprawa banalna - usuwamy gąbki trzymające kable i gąbkę w otworze przelotowym kabli. Pozbywamy się również dużej gąbki od strony wtyczki - trzyma się na plastikowo - metalowym krążku, podważamy i zejdzie.
9. Luzujemy z zaczepów prowadzących wszystkie przewody lusterka, jeśli mamy składane, rozpinamy małą czarną wtyczkę z tyłu lusterka. Wiązka powinna być cała luźna by była możliwość jej przesuwania.
10. Luzujemy z zatrzasku wtyczkę główną lusterka, pozbywamy się gąbki dookoła wiązki.
I tutaj pozwoliłem sobie zrobić to po swojemu żeby ułatwić sobie życie i ładnie pociągnąć dwa nowe przewody - wiązka wewnątrz lusterka jest puszczona w izolacji, u góry spięta tzw tytyrytką po to by izolacja się nie przesuwała. Uznałem zatem że wyjmę wszystkie przewody z głównej wtyczki lusterka i wyciągnę wiązkę przez ten otwór przelotowy. Demontaż pinów - prosta sprawa, najpierw trzeba usunąć czerwoną płytkę ustalającą - z tyłu wtyczki wypychamy z obu stron, później coś cienkiego, igła, szpilka i piny pięknie wychodzą. Dobrze jest zrobić sobie zdjęcie jak kolorami są ustawione przewody by potem się nie stresować. W ten sposób mamy wiązkę całą w dłoni. Prościej się nie da.
11. Rozcinamy "tytyrytkę", i przeciągamy nasze dwa nowe kabelki przez izolację.
12. Dajemy nową "tytyrytkę" i zaciskamy ją.
13. Wszystkie piny zabezpieczamy taśmą izolacyjną (owijamy całość i łatwiej będzie się nam przewlekało).
14. Przeciągamy wiązkę przez otwór, obsadzamy na nowo piny we wtyczce, zabezpieczamy czerwonym plastikiem ustalającym.
15. Zakładamy gąbki, i wszystko składamy w odwrotnej kolejności.
Z grubsza to tyle.
Mam nadzieję że to pomoże chociaż części z was zaoszczędzić sporo $$$
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak tylko czas pozwoli to zabieram się za drugie lusterko
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.