Przeciekające wewnętrzne uszczelki drzwi.
Witam Panowie. Kolejny raz mam powódź po stronie kierowcy. Rok temu miałem to samo, ale wtedy wytłumaczyłem sobie to nieszczelnymi odpływami szyberdachu, którym przywróciłem drożność. Po ostatnich deszczach z ciekawości sprawdziłem podłogę po stronie kierowcy i ta dam - bagno. Sprawdziłem ponownie odpływy szyberdachu i wszystko ok, wiec pół soboty szukałem dalej, po długich poszukiwaniach i testach z laniem wody okazało się, że woda wpływa dosłownie strumieniem do wnętrza auta po zgrzewie blach na słupku A pod fabryczną uszczelką. Najpierw woda na górze drzwi wpływa do rantu wewnątrz uszczelki nałożonej na zgrzew ana dole część wody wypływa na zewnątrz a część prosto do środka pod nogi, dodatkowo najgorzej jest jak auto jest pochylone na stronę pasażera. Pierwszą próbą naprawy było ściśnięcie uszczelki (w środku jest metalowy profil), żeby ciaśniej weszła na zgrzew, ale kompletnie nic to nie dało. Mam pomysł, żeby wkleić całą uszczelkę po obwodzie na silikon. I tutaj moja prośba, potrzebuję rady jak inaczej można doszczelnić wewnętrzną uszczelkę drzwi. Może ktoś miał podobny problem w swoim mondku.
Dzięki za pomoc koledzy forumowicze.
|