View Single Post
Stary 24-09-2019, 12:12   #390
Surmikmk2
ford::average

Imię: Marcin
Model: S-MAX
Silnik: 2.0
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Jaki fotelik wybrać

Cytat:
Napisał _harry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A ja próbuje wyobrazić sobie np. taką Chorwację z nóżkami w kokardkę...
Nie trzeba sobie wyobrażać bo moja córka teraz w sierpniu trasa PL -> Włochy, Włochy-> PL. Spała sobie z nogami w kokardkę całą noc i nawet nie bardzo chciała rano wychodzić żeby się rozprostować.
Znajomi wyjazd do Hiszpanii wypożyczone auto z fotelikiem przodem. Ich córka marudziła, żeby odsunąć fotel pasażera na max do tyłu aby miała na czym oprzeć nogi.
Z mojego doświadczenia z nogami nie ma problemu. Gorzej jest na przykład z opadającą głową przy spaniu ale porządne ustawienie fotelika też rozwiązuje problem.

Naszła mnie jeszcze refleksja co do samego fotelika Axkid Duofix, kupiliśmy nie mierząc go do auta a jeździłem wtedy Focusem. Był ewidentnie za duży i kasował przednie siedzenie. Dopiero teraz w S-maxie można go komfortowo używać bez ograniczeń dla innych pasażerów. Tak samo funkcja montowania go przodem przydała mi się raz w ciągu 4 lat w VW sharanie. Dlatego przy doborze fotela dla dziecka zwłaszcza drugiego 9kg+ warto pojechać do jakiegoś dobrego sklepu przymierzyć i do dziecka i do auta.

Ostatnio edytowane przez Surmikmk2 ; 24-09-2019 o 12:19
Surmikmk2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem